Index Vakbarát Hírportál

Már súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják a verekedésbe keveredő Szalai Ádámot

2023. június 16., péntek 21:43

Újfent kihallgatták, és most már súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják Szalai Ádámot, a magyar futballválogatott korábbi csapatkapitányát – értesült a 24.hu.

Mint korábban megírtuk, Szalai Ádám karácsony után keveredett verekedésbe Budapesten.

Az összetűzés egyik érintettje azt mondta, a tettlegesség abból alakult ki, hogy egy buli után a barátaival az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, hogy készítsen egy képet róluk.

„Megpróbálom a legrövidebben és legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – nyilatkozta néhány hónapja a korábban a Bundesligában légióskodó játékos.

„Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam. Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket” – szögezte le Szalai Ádám.

A történtek után a sportolót garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg a hatóságok. A 24.hu értesülése szerint a futballista jogos védelemre hivatkozott a vallomásában, azt mondta, csak az öccsét féltette. Azóta elkészültek a szakvélemények, és a rendőrség súlyosbított a bűncselekmény minősítésén.

A BRFK súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folytat eljárást, amely során egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. Az eljárás eredményességének érdekében további információt nem áll módunkban közölni

– közölte a lap megkeresésére a BRFK sajtóosztálya.

A Szalai Ádámmal készített exkluzív interjúnkat ide kattintva lehet elolvasni.

Rovatok