Index Vakbarát Hírportál

Így vonult a „fekete sereg” Podgoricában

2023. június 17., szombat 16:30

Szombaton 18.00 órától Podgoricában lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott: Marco Rossi legénysége Montenegró ellen vívja második Eb-selejtezőjét. Szoboszlai Dominikék esetleges győzelmükkel fontos lépést tehetnek a jövő évi, németországi kontinenstorna felé. Nézze meg élő videónkban, hogyan vonulnak a magyar szurkolók Podgoricában a mérkőzésre tartva.

A helyszínről jelentettük szombat délelőtt, hogy magyar szurkolókkal egyelőre elvétve találkoztunk csak a fővárosban. Kiindulva honfitársaink leleményességéből, nem is csoda, hiszen legtöbben az innen nagyjából egyórás autóútra lévő tengerparti településeken, Budva, Ulcinj vagy éppen Kotor városában szálltak meg, összekötve a meccsnézést egy kis nyaralással és strandolással.

Délután viszont már Podgoricában gyülekezett a „fekete sereg”, és együtt közelíti meg a mérkőzés helyszínét – nézze meg a vonulást élő, helyszíni videónkban!

A magyar szurkolók gyülekezési helye a Trg Balsica volt, ahonnan 16 óra után pár perccel vette kezdetét a vonulás. A fekete sereg egységesen a podgoricai Gradski Stadion vendégszektora felé vette az irányt, ahova kevesebb mint fél óra alatt meg is érkezett.

Nagyjából 1000 magyar szurkoló tartózkodik a helyszínen annak ellenére, hogy mindössze 500 jegyet értékesítettek a vendégszektorba – jelentette helyszíni tudósítónk.

Állítólag sok magyar szurkoló montenegrói segítséggel jutott jegyhez a hazai szektorokba. 

Időközben Marco Rossi szövetségi kapitány közzétette a magyar válogatott kezdő felállását. Az olasz szakembernek a kényszerű változtatáson kívül nem volt oka, hogy cseréljen, mert három hónapja a nemzeti együttes meggyőző játékkal rukkolt ki ebben az összeállításban.

A magyar válogatott szombaton a

Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai, Ádám

kezdőcsapattal lép pályára Montenegró ellen.

A csoportunk másik mérkőzésén Bulgária döntetlenre végzett Litvániával, amely eredmény a magyar válogatott számára a lehető legjobb forgatókönyv. Szerbia nem játszik tétmérkőzést ebben a körben. 

Jól kezdett a válogatott

A magyar válogatott még március végén győzelemmel indította a selejtezősorozatot, Marco Rossi csapata a Puskás Arénában 3–0-ra győzte le a bolgár válogatottat. A folytatás most következik válogatottunk számára előbb Montenegróban, majd hazai pályán a litván válogatott ellen, amely utóbbi találkozóra elkapkodták a belépőket a magyar szurkolók.

A magyar válogatott hátralévő mérkőzései:

A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinenstornára. A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a 2024 márciusában esedékes pótselejtezőkön.

A 2024-es Európa-bajnokságot Németországban rendezik, 10 városban. A kontinenstorna 2024. június 14-től július 14-ig tart.

 (Borítókép: Index)

Rovatok