Index Vakbarát Hírportál

Orbán Európa legjobbjai között, de a finnek sem panaszkodhatnak

2023. június 21., szerda 10:53

Két magyar válogatott futballista is bekerült a legjobbak közé az Európa-bajnoki selejtezősorozat 4. fordulójában.

A Sofascore értékelései szerint a litvánok elleni 2–0-s siker során a támadójátékot remekül szervező Szoboszlai Dominik (aki a tízes skálán 8,4-es osztályzatot kapott), valamint a védelemben tanárian ténykedő Willi Orbán (7,9) is Európa legjobbjai között volt a hét elején. 

A mieinken kívül a San Marinónak hat gólt vágó finnek, és az északmacedónokat egy hetessel hazaküldő angolok adnak két-két játékost az álomcsapatba.

A finneknél az utolsó fél órára beállva mesterhármast jegyző Daniel Hakans (9,4), valamint a védő Robert Ivanov (7,9) játszott kiemelkedően, az angoloktól az ugyancsak triplázó Bukayo Saka (9,2) mellett a kétszer eredményes, egy találatot előkészítő Harry Kane (8,9) került be. 

Érdekesség, hogy a forduló legjobbja (holtversenyben) a svédek kapusa, Robin Olsen volt, aki az osztrákok elleni 2–0-s vereség során a 14, kaput eltaláló lövésből 12-t hárított. A meccset a 81. és a 89. percben szerzett találataival eldöntő Christoph Baumgertner (9,0) helye sem volt kérdéses a csapatban.

(Borítókép: Willi Orbán. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok