Index Vakbarát Hírportál

Itt a nyár futballszenzációja: már most elviheti a Real Madrid Kylian Mbappét

2023. június 23., péntek 12:59

A PSG Community Twitter-oldalán jelent meg a hír, hogy a Real Madrid 200 millió eurós vételár ellenében megvásárolja a Paris Saint-Germain támadóját, Kylian Mbappét.

A katari igazgatótanács és a Real Madrid képviselői szerdán ültek tárgyalóasztalhoz, és a PSG Community azt állítja, hogy kétszázmilliós vételárban állapodtak meg, de az összeg a különböző bónuszokkal akár 250 millió euróra is növekedhet. A bónuszokat a lejátszott mérkőzések, a gólok alakíthatják, de egy esetleges Aranylabda is jelentősen megdobná a francia támadó értékét.

Az átigazolásokkal kapcsolatban jól értesült Fabrizio Romano a spanyol Marca Rádióban azt mondta: „A PSG most akarja eladni Kylian Mbappét.” 

Az el Larguero spanyol rádiós műsor is arról számol be, hogy a katari emír is jóváhagyta Mbappé eladását, és a Real Madridnak megvan a tőkéje az átigazoláshoz. Ugyanezt erősíti meg a szintén spanyol cadenaser.com is, ahol kiemelik, hogy a PSG van lépéskényszerben, ami rontja az alkuhelyzetét.

A két érintett klub és Mbappé még nem nyilatkozott az ügyben.

E hónap elején erősödtek fel ismét a találgatások, miszerint Kylian Mbappé nem hosszabbítja meg 2024 nyarán lejáró szerződését a francia klubbal. Fontos kiemelni, hogy a PSG-nek egyáltalán nem áll szándékában, hogy jövő nyáron – szerződése lejártakor – ingyen veszítse el a világ egyik legértékesebb játékosát, ezért dönthettek Mbappé eladása mellett.

Érdekesség, hogy nemrégiben megkérdezték Florentino Pérezt, a Real Madrid elnökét, szándékozik-e leigazolni Mbappét, amire természetesen igen volt a válasz, de Pérez hozzátette, hogy még nem idén nyáron.

Kylian Mbappé 2017 óta a párizsiak játékosa, annak idején még 180 millió eurót fizetett érte a csapat az AS Monacónak. Jelenlegi piaci értéke a mértékadó Transfermarkt szerint 180 millió euró, amivel holtversenyben a Manchester City támadójával, Erling Haalanddal a világ legértékesebb labdarúgója. Párizsi regnálása alatt 260 meccsen 212 gólja és 98 gólpassza van a 24 éves csatárnak, aki a legutóbbi szezonban 43 találkozón 41-szer volt eredményes.

(Borítókép: Kylian Mbappé 2023. június 3-án. Fotó: Tim Clayton / Corbis / Getty Images)

Rovatok