Index Vakbarát Hírportál

Négyszeres BL-győztes középpályást szerződtetett a Manchester City

2023. június 27., kedd 20:53

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City hivatalosan is bejelentette Mateo Kovacic érkezését.

A horvát válogatott középpályás szerződtetése már hetek óta nyílt titoknak számított, de végül kedden sikerült megegyezni az adásvételéről a Chelsea-vel.

Kovacic a Dinamo Zagrebben kezdte karrierjét, az együttessel 2011-ben és 2012-ben is duplázott (bajnok és kupagyőztes lett), majd 15 millió euróért az Interhez igazolt.

Innen 2015-ben 29 millió euróért vitte el a Real Madrid, a királyi gárdával pedig három Bajnokok Ligáját és összesen kilenc trófeát szerzett.

Karrierjének következő állomása a Chelsea lett, ahol hazai sorozatot nem, viszont négy nemzetközi kupát is nyert: Európa-ligát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is.

Érdekesség, hogy a 2021-es BL-döntőt épp új csapata, a Manchester City ellen nyerte meg, amely gárda pedig épp idén jutott végre a csúcsra. 

A 29 éves futballista hazájával 2018-ban világbajnoki döntős volt, 2022-ben bronzérmet nyert Katarban, nemrégiben pedig Nemzetek Ligája-finalista volt.

Szenzációs lépés a számomra, alig várom, hogy végre munkához láthassak a Manchester Citynél. Bárki, aki nézte ezt a csapatot Pep Guardiola kezei alatt, láthatta, hogy milyen jó gárdáról beszélünk, számomra a világ legjobbjáról. A trófeák magukért beszélnek, de a City játssza a legszebb futballt is

– kezdett erősen Kovacic székfoglalójában, igaz, belekötni az igazságtartalmába aligha lehet. A horvát játékos elmondása szerint ehhez a csapathoz csatlakozni egy valóra vált álom bármelyik futballista számára.

@mateokovacic8 pic.twitter.com/f9hWR2VCQH

— Manchester City (@ManCity) June 27, 2023

Kovacicért a City a hírek szerint 25 millió fontot fizet a Chelsea-nek, ez az összeg 5 millióval emelkedhet a bónuszoknak köszönhetően. A védekezésben és támadásban is bevethető futballista 2027 nyaráig szóló szerződést kötött a manchesteriekkel, akiknél a Barcelonához távozó Ilkay Gündogant pótolhatja.

(Borítókép: A Bajnokok Ligája-trófea 2021-ben. Fotó: Alex Caparros / UEFA / Getty Images)

Rovatok