Index Vakbarát Hírportál

Világsztárok közé emelkedett játékával Szoboszlai Dominik

2023. június 27., kedd 19:55

A Whoscored statisztikái szerint a 2024-es németországi labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőinek első négy fordulójában Szoboszlai Dominik volt a harmadik legjobb játékos, vagyis csak ketten tudták megelőzni a magyar válogatott csillagát.

Magyarország három mérkőzés után veretlenül, kapott gól nélkül, Szerbiát megelőzve vezeti a G jelű csoportot. Marco Rossi együttese legutóbb Litvániát győzte le a Puskás Arénában, három nappal előtte Montenegróval ikszelt Podgoricában.

Szoboszlai Dominik ezeken a mérkőzésen (a Bulgária elleni találkozót is ideszámítva) egy gólt szerzett, és egy gólpasszt adott, de több kulcspassz is fűződött a nevéhez.

A játékosokat minden meccsen osztályozó Whoscored legfrissebb adatai alapján Szoboszlai Dominik jelenleg az Eb-selejtezők harmadik legjobb játékosának számít – írja az Infostart.

A listát a horvátok középpályása, Mateo Kovacic vezeti (akit a BL-győztes Manchester City szerződtetett a Chelsea-től), a második pedig a Liverpool játékosa, az angol Trent Alexander-Arnold. Szoboszlai többek között a Manchester United egyik legjobb játékosát, Bruno Fernandest is megelőzte kiemelkedő teljesítményével.

Mint arról korábban írtunk, a Lipcse játékosa a mostani idényben nyújtott teljesítményével ismét bekerült a Bundesliga legjobb játékosait felsoroló rangsorba, amelyet a Kicker állít össze minden évben.

A Szoboszlai Dominikkal készített interjúnkat ide kattintva lehet elolvasni.

Rovatok