Index Vakbarát Hírportál

Már a hotelt sem tudja elhagyni Szoboszlai Dominik

2023. július 3., hétfő 12:01

Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy mikor varratta magára a karján lévő Steven Gerrard-idézetet, milyen nehézségekkel kell megküzdenie az első napokban, illetve mint mondta, elképzelhető, hogy Erling Haaland lesz a szomszédja Angliában.

Vasárnap vált hivatalossá, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 22 éves csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpoolhoz szerződött. 

A magyar válogatott csapatkapitányának szerződésében egy záradék miatt elvileg június 30-ig élt az RB Leipzig által megszabott, 70 millió eurós kivásárlási ár, ezért is volt kulcsfontosságú, hogy a Liverpool még pénteken jelezte, élni kíván az opcióval.

Magyar játékosért korábban soha nem fizettek még ekkora összeget.

Szoboszlai Dominik heti fizetése a bónuszokkal együtt meghaladhatja a 150 ezer fontot, ez havi szinten több mint 600 ezer fontot jelent, ami jelenlegi árfolyamon számolva több mint 260 millió forintnak felel meg.

Lehet, hogy szomszédok lesznek Haalanddal

A Liverpool friss igazolását éppen hamburgerevés közben érte el a Nemzeti Sport munkatársa, akinek elárulta, ezt a hotelben kénytelen elfogyasztani, mert nem mehet sehova.

Ajánlották, javasolták, hogy egyelőre maradjak a szobában, mert itt úgy gondolják, már felismernének, és az szinte biztos, hogy nem tudnék nyugodtan megvacsorázni sehol

– fogalmazott Szoboszlai.

A válogatott csapatkapitánya arról is mesélt, elképzelhető, hogy volt salzburgi csapattársával és barátjával, Erling Haalanddal szomszédok lesznek, ugyanis mint megtudta, több játékos is éppen Manchester és Liverpool között félúton egy nyugodt övezetben él, ahol megőrizhető a privát szféra.

Szoboszlai arról is mesélt, hogy a karján olvasható Steven Gerrard-idézetet, miszerint „a tehetség isteni áldás, de munka, alázat nélkül semmit nem ér”, 15 évesen varratta fel magára.

Amikor kicsi voltam, ő volt az egyik legjobb játékos, és ha akkoriban kiskölyökként még nem a Liverpool volt a kedvenc csapatom, az ő tehetségét, a mérkőzéseken mutatott küzdeni tudását, az akaraterejét nagyon csodáltam. Ma pedig már a Liverpool FC a kedvenc klubom

– tette hozzá.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik 2023. július 2-án. Fotó: Andrew Powell / Liverpool FC / Getty Images)

 

Rovatok