Index Vakbarát Hírportál

Ennyi pénzt nem adnak ki valakiért, hogy a kispadon üljön – mondta a sportszakértő Szoboszlai Dominikről

2023. július 6., csütörtök 07:41

Elbert Gábor egyetemi tanár és sportszakértő az ATV-nek beszélt arról, milyen szerep hárulhat Szoboszlai Dominikre Liverpoolban. A szakértő szerint az, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya megkapta a nyolcas mezt, remekül mutatja, hogy óriási a bizalom felé. Mint mondta, ennyi pénzt nem adnak ki valakiért, hogy a kispadon üljön.

Mint ismert, a Liverpool június utolsó napján aktiválta a magyar válogatott csapatkapitányának lipcsei szerződésében lévő kivásárlási záradékot, és az orvosi vizsgálatok után vasárnap 70 millió euróért megvette Szoboszlai Dominik játékjogát. Ezzel a 22 éves focista lett a klub történetének harmadik legdrágább igazolása, soha ekkora összeget nem fizettek magyar labdarúgóért. 

Ezzel kapcsolatban Elbert Gábor egyetemi tanár és sportszakértő az ATV Start című műsorában elmondta, szisztematikusan építették fel Szoboszlai Dominik karrierjét. A sportszakértő arra is kitért, a Liverpoolban Jürgen Klopp 4–3–3-as felállást, valamint a védekezésből nagyon gyors átmenetet játszat a támadásba, ez a kulcsa az ő futballjuknak. A kritikákat Klopp a középpálya miatt kapta, mely szerint nem elég gyors előrefelé, Elbert szerint ebben Szoboszlai segítség lehet. Elbert Gábor szerint az, hogy Szoboszlai megkapta a nyolcas mezt, remekül mutatja, hogy óriási a bizalom felé.

Szoboszlaiban a szó jó értelmében meglesz a gátlástalanság, ami kell a játékhoz: nem ijed meg bármilyen cselt megcsinálni, lőni, bepasszolni a labdát

– mondta Elbert Gábor, aki szerint ennyi pénzt nem adnak ki valakiért, hogy a kispadon üljön. A szakértő abban azonban nem biztos, hogy az első perctől Szoboszlai lesz a meghatározó ember a Liverpoolban, ugyanis ezt fel kell építeni.

A napokban egyébként Szoboszlai Dominik és képviselői – a menedzsere, Eszterházy Mátyás és édesapja, Szoboszlai Zsolt – sajtótájékoztatót tartottak, ahol szó esett a történelmi klubváltásról, annak előzményeiről, körülményeiről, és hogy miben fog megváltozni a magyar válogatott csapatkapitányának élete Liverpoolban.

Rovatok