Index Vakbarát Hírportál

Újabb hírek érkeztek a Manchester United intenzív osztályon kezelt legendájáról, Edwin van der Sarról

2023. július 11., kedd 21:19

Edwin van der Sar, a Manchester United legendás kapusa pénteken agyvérzést kapott, amelyet követően intenzív osztályra került, és azóta is ott van. Annemarie van Kesteren, az egykori kapus felesége kedden újabb híreket közölt férje állapotáról, aki már nincs életveszélyben.

Annemarie van Kesteren, Edwin van der Sar felesége közölte, hogy a legendás kapus már nincs életveszélyben.

Edwin még mindig az intenzív osztályon van, de stabil az állapota, nincs életveszélyben. Minden alkalommal, amikor meglátogatjuk, kommunikatív

– tudatta a világgal, egyúttal jelezte, türelmesnek kell most lenni.

Edwin van der Sar pénteken kapott agyvérzést horvátországi nyaralásán, Splitben, ezt követően intenzív osztályra szállították.

A 130-szoros holland válogatott, 52 éves legendás kapus az év elején mondott le az Ajax vezérigazgatói posztjáról, amelyet 2016 óta töltött be.

Edwin van der Sar páratlan pályafutása

Fantasztikus pályafutást tudhat maga mögött Edwin van der Sar. A kapus 1990-ben, húszévesen mutatkozott be az Ajaxban, amellyel négy bajnoki címet, három Holland Kupát, három holland Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, európai Szuperkupát és Világkupát nyert.

A Juventus 1999-ben szerződtette, majd két idény után a Fulhamhez távozott, ahonnan a Manchester United igazolta át 2005-ben. Az angol rekordbajnoknál másodvirágzását élte: négy bajnoki cím, két Ligakupa-siker, három FA-kupa-győzelem mellett ismét megnyerte a Bajnokok Ligáját, valamint klubvilágbajnokságot is, mielőtt 2011-ben visszavonult a profi labdarúgástól.

Egy tétmérkőzésre azért még visszatért, amikor nevelőegyüttesén, a VV Noordwijkon sérüléshullám söpört végig 2016-ban. A Jordan Boys elleni ötödosztályú, amatőr mérkőzés 1–1-gyel végződött, Van der Sar pedig egy büntetőt is hárított.

Rovatok