Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaiból topjátékos lesz, akit egész Európa elismer majd

2023. július 18., kedd 10:57 | aznap frissítve

Szoboszlai Dominik megteszi a következő lépést a karrierjében, melynek következtében topjátékossá válik, és Európa-szerte elismerik majd – mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Inside Futbolnak.

Az olasz szakembert először arról faggatták, véleménye szerint sikeres lesz-e a válogatott csapatkapitánya a Mersey-parti csapatnál.

Dominik nagyon érdekes játékosprofillal rendelkezik, úgy vélem, fontos szereplője lesz az újjáépülő liverpooli középpályának. Ő és Alexis Mac Allister is remek megoldás

– vélekedett Rossi, majd hozzátette:

Dominik megteszi a következő lépést karrierjében, hogy topjátékos legyen, és egész Európa-szerte ismerjék.”

Rossit arról is kérdezték, mi teszi Szoboszlait különlegessé, ezzel kapcsolatban hihetetlen személyiségét, született vezetői képességeit és természetesen tehetségét és a játék iránti elkötelezettségét emelte ki.

„Olyan futballista, aki évről évre rengeteget fejlődik azon vágya miatt, hogy napról napra jobbá váljon.”

Korábbi salzburgi csapattársának, Erling Haalandnak igencsak bevált a Bundesligáról Premier League-re váltás, hiszen a Manchester City kulcsembereként vállalt szerepet a triplázásból (bajnoki cím, FA-kupa, BL-győzelem). Emiatt megkérdezték Rossit a két futballista közötti párhuzamról is.

„Nem hasonlíthatsz össze egy Haalandhoz hasonló befejezőcsatárt egy klasszikus tízessel, mint Dominik… Haalandot a gólok éltetik, Szoboszlai ugyanakkor szeret előkészíteni és befejezni is. Amiben fejlődnie kell ahhoz, hogy a pozíciója topjátékosai közé emelkedjen, az – mondjuk – éppen az, hogy még többször legyen eredményes. Teljesen eltérő karakterisztikájú játékos, mint Haaland. Mindketten voltak Salzburgban, mindketten nagyon tehetségesek, de Dominik egy támadó középpályás, nem pedig csatár” – hangsúlyozta a nyilvánvalót Rossi.

Szalai Ádám válogatottbeli (majd végleges) visszavonulását követően Szoboszlai lett a magyar nemzeti együttes csapatkapitánya. Rossi elmondta, több dolog vezetett a kiválasztásig, köztük a már említett személyisége és vezetői képességei.

A középpályás klubváltása előtt és utána is sokat beszélgetett játékosával, akinek gratulált ahhoz, hogy a világ egyik legnagyobb együtteséhez szerződött. Szoboszlai fejlődése kapcsán a neki tulajdonított érdemeket udvariasan elhárította, a Jürgen Klopphoz fűződő felvetésre pedig hozzátette:

Véleményem szerint a világ egyik legjobb edzője, és biztos vagyok benne, hogy segíthet neki fejlődni, és hogy újabb lépést tegyen meg előre a karrierjében

– zárta gondolatait a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

(Borítókép: Andrew Powell / Liverpool FC / Getty Images)

Rovatok