Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: újabb magyar futballista igazolt a Premier League-be

2023. július 20., csütörtök 09:24

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő AFC Bournemouth a hivatalos honlapján bejelentette Kerkez Milos érkezését.

A magyar válogatott futballista az AZ Alkmaartól érkezett Angliába, új klubja az átigazolási díjról nem számolt be (a hírek szerint 15-20 milliót akart érte holland együttese), a szerződés pontos időtartamát sem jelezte, csak hogy hosszú távú egyezséget kötöttek a felek.

Kerkez a klub harmadik nyári átigazolása Justin Kluivert és Romain Faivre után, Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolása után pedig újabb magyar futballista kötött ki a Premier League-ben.

Örömmel jelentjük be Milos érkezését, tehetséges futballista elképesztő fejlődési lehetőségekkel. Számos európai klub szerette volna megszerezni, de a céljaink ismertetése után égett a vágytól, hogy nálunk folytassa pályafutását. Atletikus, támadó felfogású szélső hátvéd, remek erősítése lesz izgalmas csapatunknak, alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk vele

– idézi a klubhonlap Neill Blake vezérigazgatót.

A 19 éves balhátvéd/bal oldali középpályás a Győr utánpótlásából került 2021-ben a Milanéhoz, ahonnan tavaly januárban igazolt valamivel több mint egymillió euróért a holland csapathoz.

AZ ALKMAARIAKNÁL AZ ELŐZŐ IDÉNYBEN BALHÁTVÉDKÉNT ÖT GÓLIG ÉS HÉT GÓLPASSZIG JUTOTT, NO MEG AZ EURÓPA-KONFERENCIALIGA ELŐDÖNTŐJÉIG.

A magyar válogatottban eddig nyolc mérkőzésen lépett pályára a középpálya bal oldalán szerepelve, remek teljesítményével pedig azok után, hogy a Golden Boy-díjra jelölték, a Premier League-ben szereplő gárda figyelmét is felkeltette.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nagy előrelépés Kerkez karrierjében, hogy a Premier League-ben szerepelhet – írja az MTI.

Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében

– nyilatkozott Rossi az MLSZ honlapján.

Hozzátette, Kerkez nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, bőven van még benne potenciál.

Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni.

– fogalmazott az olasz szakember.

Magyar futballisták a Premier League-ben:

Kozma István: Liverpool - 1992-93

Gera Zoltán: West Bromwich Albion, Fulham - 2004-06, 2008-14

Király Gábor: Crystal Palace, Aston Villa - 2004-05, 2006-07

Torghelle Sándor: Crystal Palace - 2004-05

Priskin Tamás: Watford - 2006-07

Fülöp Márton: Sunderland, Manchester City, West Bromwich Albion - 2007-10, 2011-12

Halmosi Péter: Hull City - 2008-09

Kurucz Péter: West Ham United - 2009-10

Bogdán Ádám: Bolton Wanderers, Liverpool - 2010-12, 2015-16

Buzsáky Ákos: Queens Park Rangers - 2011-12

Szoboszlai Dominik: Liverpool - 2023-

Kerkez Milos: Bournemouth - 2023-

Rovatok