Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az orosz Szport-Ekszpressz beszámolója szerint csütörtök délután aláírta a távozásáról szóló papírokat Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros korábbi vezetőedzője, akinek a KÍ elleni Bajnokok Ligája-selejtezős vereség (0–3) tette be a kaput az Üllői úton. 

    A lap megjegyezte, az egykori remek kapus még néhány napig Magyarországon marad elintézni a folyamatban lévő ügyeit – illetve elköszönni volt játékosaitól. 

    Az FTC csütörtökön be is jelentette Csercseszov utódját, az első csapat felkészülését ideiglenes megbízással az elmúlt időszakban másodedzőként dolgozó Máté Csaba irányítja, az ő munkáját pedig az együttes korábbi játékosa, Leandro segíti. 

  • A Fenerbahce engedélyt adott a magyar válogatott csapatkapitány-helyettesének, Szalai Attilának, hogy az átigazolásáról tárgyaljon egy másik klubbal. Török sajtóhírek szerint ez a csapat a német Bundesligában szereplő TSG Hoffenheim.

    Részletek itt! 

  • Fabrizio Romano információi szerint Sadio Mané döntött a jövőjéről, és szívesen igazolna ő is Szaúd-Arábiába. Az elmúlt hetekben több klub is érdeklődött onnan a Bayern szenegáli támadója iránt, ám a 31 éves játékos eddig dilemmázott. 

    A Bayernnél sem restek, korábban arról lehetett hallani, 20-22 millió euró körüli összegért hajlandóak megválni az egy évvel ezelőtt ingyen szerződtetett támadótól, ám látva, hogy a szaúdiak is érdeklődnek, felemelték az árat 30-35 millióra. 

  • Amint arról beszámoltunk, a nyolcszoros magyar válogatott szélső, Kerkez Milos az angol Premier League-be igazolt, és az előző szezonban 16. helyen zárt Bournemoth kötelékében folytatja karrierjét. A 19 esztendős labdarúgó természetesen az angol élvonal népszerű focis játékába, a Fantasy Premier League-be is bekerült, amelyben a képzeletbeli menedzserek 4,5 millió fontos összegért szerződtethetik őt csapatukhoz. 

    Az FPL lényege, hogy ki tud minél ponterősebb csapatot összerakni fordulóról fordulóra, illetve a teljes idényt tekintve úgy, hogy 100 millió fontos képzeletbeli büdzsé áll a rendelkezésére. A futballisták pedig a valódi pályán nyújtott teljesítményükkel, kapott gól nélkül lehozott meccseikkel, gólpasszaikkal, góljaikkal tudnak pontokat gyűjteni a játékosoknak. 

  • A The Guardian szerint nem mindennapi transzfer születik meg hamarosan: a West Ham United ugyanis elcsábíthatja a Manchester City portugál tehetségét, Carlos Borgest. A 19 éves labdarúgó, aki eddig a Bajnokok Ligája-győztes klub U21-es együttesében szerepelt 14-15 millió font körüli összegért válthat csapatot. 

    Borgest állítólag Németországból is vinnék, az Eintracht Frankfurt és Borussia Dortmund is kacérkodott az átigazolásával, ám a játékos inkább Angliában maradna. 

  • Az ESPN beszámolója szerint Harry Kane szívesen csatlakozna a Bayern Münchenhez, de annyira azért nem, hogy nyomás alá helyezze jelenlegi klubja, a Tottenham vezetőit. A történet érdekessége, hogy az angol válogatott 29 éves támadója két éve, amikor reálisnak tűnt, hogy a Manchester Cityhez szerződjön, nyáron bojkottálta a londoniak edzéseit, és nem volt hajlandó részt venni a tréningeken. Most hasonlóról szó sincs, állítólag szeretné, ha békés lenne az elválás, az pedig különösebben nem izgatja, hogy erre idén nyáron vagy jövőre kerül sor – 2024 nyarán ugyanis kifut a jelenlegi szerződése, azt pedig nem tervezi meghosszabbítani. 

    Halkan jegyezzük meg, ez is egyfajta nyomás a Tottenham vezetőin, hiszen most reális esélyük lenne 70-80 millió fontért eladni a támadót, míg jövőre egyetlen fillért sem látnának a klubváltásából.

    Kane sajtóhírek szerint egyébként egy kérőt már kikosarazott a héten, a PSG-nek mondott nemet. 

  • Csütörtöki átigazolásfigyelőnket ide kattintva böngészheti!

  • Köszöntjük olvasóinkat! Újabb nap a nemzetközi és honi átigazolási piacon. Tartsanak velünk, mert nyílik az Index Futballbazárja – ezen a héten utoljára. 

Rovatok