Index Vakbarát Hírportál

Minden jel arra utal, hogy eldőlt Kylian Mbappé jövője

2023. július 22., szombat 13:13

Tovább folytatódik a Kylian Mbappé körüli párizsi szappanopera. A legújabb epizódban klubja, a Paris Saint-Germain kihagyta a világbajnok francia csatárt az Ázsiába edzőtáborozni utazó keretből, és ezzel egy időben átadólistára tette. Sajtóhírek szerint sorjáznak az ajánlatok érte, de a tekintélyes francia sportlap, a L’Équipe szerint eldőlt, hogy a Real Madridhoz igazol.

Már-már követni is nehéz, éppen hogy áll Kylian Mbappé szénája a Paris Saint-Germainnél. Hétről hétre változik a helyzet, a nemzetközi sportsajtó legnagyobb örömére, hiszen a világbajnok francia csatár potenciális klubváltása mindig témát szolgáltat. Nem volt ez másképp az elmúlt napokban sem, ezeket a történéseket foglaljuk össze most.

Kezdjük a tényekkel: a Transfermarkt által jelenleg 180 millió euróra taksált csatár szerződése 2024 nyarán lejár a PSG-nél, azaz jövő nyáron ingyen igazolhatóvá válna. A párizsi klub ezt mindenképpen szeretné elkerülni, Nasszer al-Khelaifi elnök kijelentette: „Nem fordulhat elő, hogy a klub legértékesebb játékosa ingyen távozzon. Ilyen egyszerűen nincs.”

A találgatások gyakorlatilag folyamatosak voltak Mbappé jövőjével kapcsolatban, több klub neve is felvetődött potenciális vevőként. Egy idő után elfajultak a dolgok: a PSG ultimátumot adott a 24 éves támadónak, július 31-ig kapott határidőt arra, hogy döntsön a folytatásról. 

A hírek szerint a PSG a héten egy gigaszerződést készített elő, amire al-Khelaifi is áldását adta. Tíz évre hosszabbítanának Mbappéval, a kontraktus összértéke 1 milliárd euró.

A jelek szerint azonban a viszony véglegesen megromlott a felek között, és egyre kisebb esély mutatkozik arra, hogy Mbappé az előttünk álló szezonban is a PSG játékosa legyen.

Mbappét átadólistára tették, a Chelsea és az al-Hilal is érdeklődik

A Paris Saint-Germain péntek este közzétette az ázsiai edzőtáborba – ahol többek között a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató al-Nasszr és az Internazionale is az ellenfelek közt lesz – utazó keretet. A listán csak egy Mbappé volt, de nem Kylian, hanem az öccse, a 16 éves Ethan, aki ott lesz a csapattal, Kylian viszont nem, ami árulkodó jel küszöbön álló klubváltása előtt. A névsort Luis Enrique vezetőedző indoklása nélkül közölték.

A kérők között már több olyan klubról beszámoltunk mi is, amelyek megengedhetik maguknak Mbappé várhatóan 200 millió euró körüli átigazolási díját – mert az biztosnak tűnik, hogy idén távozik, a PSG nem vár jövő nyárig, amikor ingyen igazolható lenne, ahogy azt a klubelnök leszögezte.

Az RMC nevű francia rádió úgy értesült, a szaúdi rekordbajnok al-Hilal is szívesen tudná soraiban Mbappét. Az RMC úgy tudja, a szaúdi kormány jóváhagyásával készül egy csillagászati ajánlat a játékosnak, a 200 millió eurós kivásárlási ár természtesen nem probléma a rijádi egyesületnek.

Az RMC ugyanakkor arról is beszámolt szombat reggel, hogy a Chelsea és egy meg nem nevezett angol klub is érdeklődik Kylian Mbappé iránt. 

Korábban a Manchester Unitedet, a Liverpoolt és az Arsenalt is emlegették a potenciális desztinációk között, sőt a szintén szaúdi tulajdonba került Newcastle Unitedet is. 

A francia futballról és a PSG-ről talán legjobban értesült LÉquipe napilap szombati címlapsztorijában azonban azt írta: gyakorlatilag kizárt, hogy Kylian Mbappé nem a Real Madridhoz igazol ezen a nyáron. Florentino Pérez klubelnök már többször kifejezte csodálatát a világbajnok csatár iránt, aki a szaúdi al-Ittihadhoz távozó Karim Benzema által hagyott űrt töltené be a spanyol fővárosi alakulatnál.

A jelek – és a francia sajtó – szerint egyre biztosabbnak tűnik, hogy Kylian Mbappé lecseréli a PSG mezét ezen a nyáron, már csak az a kérdés (legalábbis hivatalosan), hogy melyik klubéra. Ön mit gondol, vajon a Real Madrid lesz a befutó? Vagy a Premier League vonzóbb lesz Mbappénak? Esetleg a csillagászati fizetés Szaúd-Arábiában?

Ön szerint hol folytatja Kylian Mbappé?

  • 6053
    Real Madrid
  • 781
    Al-Hilal
  • 621
    PSG
  • 429
    Más klubnál
  • 336
    Liverpool
  • 298
    Manchester United
  • 240
    Chelsea

Hamarosan kiderül. 

Rovatok