Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi bődületes góllal mutatkozott be Miamiban

2023. július 22., szombat 07:01

Bemutatkozott új csapatában, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miamiban Lionel Messi. A világbajnok argentin klasszis debütálása emlékezetesre sikerült: hatalmas gólt szerzett szabadrúgásból, amivel a floridai együttesnek meg is nyerte a Cruz Azul elleni Ligakupa-mérkőzést.

A Paris Saint-Germaintől való távozása óta gyakorlatilag a fél világ azt várta, hogy bemutatkozzon a részben David Beckham által alapított Inter Miamiban Lionel Messi. Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, a 36 éves klasszis bemutatásának is megadták a módját Floridában, majd gyorsan szerződtettek mellé két korábbi Barcelona-játékost, akikkel hosszú évekig játszott együtt.

Magyar idő szerint péntek éjjelig kellett várniuk a drukkereknek Messi debütálására, a nagy esemény a Cruz Azul elleni Ligakupa-meccs második félidejében jött el. A Ligakupa egyébként az MLS (29 csapat) és a mexikói bajnokság, a Liga MX (18) klubjai számára kiírt sorozat, a lebonyolítás az európai Bajnokok Ligájához hasonló – a csoportkör után egyenes kieséses szakasz következik. Az első három helyen záró együttes kvalifikálja magát a CONCACAF Bajnokok Ligájába.

Így történt, hogy a mexikói Cruz Azult fogadta az Inter Miami. Lionel Messi a kispadon kezdte a mérkőzést, a második félidőben, az 54. percben csereként beállt – ahogy volt barcás társa, Sergio Busquets is. Ekkor 1–0 ra vezettek a floridaiak, tíz perccel később azonban egyenlítettek a vendégek. 

Amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel zárul a találkozó, jött a 94. perc és Lionel Messi. Az argentin szupersztár megmutatta, rúgótechnikája még mindig kiemelkedő, 22 méterről a jobb felsőbe tekert. A DRV PNK Stadion pedig felrobbant. 

Lionel Messi első gólja az Inter Miami színeiben

Messi – a meccset természetesen a 20 ezer néző befogadására alkalmas stadionban nyomon követő – családjával ünnepelt.

 „Az enyém volt az utolsó lehetőség, és úgy lőttem el, ahogy mindig is. Szerencsém is volt, hogy a kapus nem tudott hárítani. Nagyon boldog voltam, hogy győzelemmel mutatkozhattam be. Annak tudatában, hogyan teljesítünk a bajnokságban, fontos volt ez a győzelem, jót tesz az önbizalomnak” – idézi az MLS hivatalos oldala Lionel Messit.

(Borítókép: Mike Ehrmann / Getty Images)

Rovatok