Index Vakbarát Hírportál

Az AC Milan és a Sevilla korábbi edzője is képbe került a Fradinál

2023. július 26., szerda 13:16

Az Index információi szerint a korábban többek között az AC Milant és a Sevillát is irányító Vincenzo Montella is képbe került a Ferencvárosnál. Úgy tudjuk azonban, a klub egyelőre nem kíván új vezetőedzőt kinevezni, bízik a Máté Csaba, Leandro kettősben, amely átvette a szakmai munka irányítását Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után.

Ahogy arról beszámoltunk, az FTC múlt szerdán az idegenbeli 0–0 után a Groupama Arénában 3–0-s vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktól a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így búcsúzott a sorozattól, és az Európa-konferencialigában folytathatja nemzetközi szereplését. Bár Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző nem mondott le közvetlenül a lefújást követően, Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Facebook-oldalán közölte, hogy ennyi volt.

Csercseszov menesztése után a vezetőedzői feladatokat Máté Csaba vette át, a mémgyárosok ihletett formába kerültek, és mint összeállításunkból kiderült, nem a Ferencvárosé volt az első kínos vereség, amit magyar klubcsapat elszenvedett a nemzetközi porondon. Az oszét vezetőedző menesztése után néhány nappal úgy fogalmazott: higgadtan vette tudomásul az FTC döntését, miközben ő úgy érezte, az Európa-konferencialigában akár döntőig is juthatott volna a csapattal.

Vincenzo Montella a Ferencváros kispadján?

Csercseszov menesztése után elindultak a találgatások a hazai és a nemzetközi sajtóban is a Ferencváros leendő vezetőedzőjével kapcsolatban. A lehetséges jelöltek között emlegették Vladimir Petkovic korábbi svájci szövetségi kapitányt, aki a Lazióval Olasz Kupát nyert, másfél éve viszont nincs munkája. Szintén felvetődött Vladan Milojevics neve, aki a Bajnokok Ligájában csoportkörbe vezette a Crvena zvezdát. A bolgár sajtó Sztanimir Sztoilovról írt, aki edzőként bolgár és kazah bajnok is volt, kétszer szerepelt csapataival a Bajnokok Ligája főtábláján.

Az Index információi szerint Vincenzo Montella is képbe került a Ferencvárosnál. Lapunk úgy értesült, az olasz szakember menedzsmentje felvette a kapcsolatot a budapesti egyesülettel, ugyanakkor konkrét lépések még nem történtek, nem ültek tárgyalóasztalhoz a felek.

Montella játékosként legsikeresebb időszakát – tíz évet – az AS Románál töltötte. A fővárosi csapattal olasz bajnok lett a 2000–2001-es szezonban, Fabio Capello irányítása alatt olyan futballistákkal játszott együtt, mint Francesco Totti vagy Gabriel Batistuta. Visszavonulását 2009-ben jelentette be a 20-szoros olasz válogatott támadó, aki ezt követően a Roma kötelékében kezdett el dolgozni utánpótlásedzőként. 

2011 tavaszán megbízott vezetőedzőként átvette a felnőttcsapat irányítását, de a nyáron szerződést bontottak vele. Később megfordult többek között a Fiorentinánál, az AC Milannál – amellyel 2016-ban Olasz Szuperkupát nyert – és a spanyol Sevillánál is.

Legutóbb a török Adana Demirspor alkalmazásában állt, amellyel a 2022–2023-as szezonban a negyedik helyen zárt a török bajnokságban, így a klub története során először kiléphet a nemzetközi porondra. Ennek ellenére az idény végén felbontották a szerződését.

Természetesen kerestük a Ferencvárost is értesüléseinkkel kapcsolatban, ám szokásához híven a klub szűkszavúan azt reagálta, hogy átigazolási híreket nem kommentál, csak a hivatalos honlapján megjelenő tájékoztatást kommunikálja.

Úgy tűnik, marad a Máté Csaba, Leandro páros

Bár több kiváló szakmai múlttal rendelkező edző neve került a képzeletbeli kalapba, lapunk úgy tudja, egyelőre nem várható külföldi szakember érkezése.

háttérbeszélgetéseket is folytattunk futballberkekben, amelyekből az derült ki, hogy a klub számít a Máté Csaba, Leandro kettősre, és nem folytat tárgyalásokat edzőjelöltekkel. 

Forrásaink arra is rávilágítottak, hogy Csercseszov menesztése után több menedzseriroda és menedzser is megkereste a Ferencvárost, hogy figyelmébe ajánlja egy vagy több szakemberét, ám a klub ezekkel nem foglalkozik.

A következő nagy erőpróba csütörtök este jön, az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében a Shamrock Roverst fogadja a Ferencváros a Groupama Arénában.

A 19 órakor kezdődő mérkőzésről percről percre tudósítást olvashatnak az Indexen, valamint a helyszínről összefoglalóval és interjúkkal is jelentkezünk.

(Borítókép: Vincenzo Montella 2017. október 19-én. Fotó:  Nicola Campo / LightRocket / Getty Images)

Rovatok