Index Vakbarát Hírportál

Kylian Mbappénak esze ágában sincs Szaúd-Arábiába igazolni

2023. július 26., szerda 22:18

Kylian Mbappéért csillagászati összeget ajánlott a szaúdi al-Hilal, amit a Paris Saint-Germain el is fogadott. Az ázsiai klub ezt követően felfoghatatlanul magas fizetéssel csábította a francia csatárt, akiért külön delegációt küldtek Párizsba – mindhiába.

Az utóbbi napokban Kylian Mbappé nevétől volt hangos a világsajtó. A 24 éves világklasszis francia csatár szerződése ugyanis 2024 nyarán lejár a Paris Saint-Germainnél, a jelek szerint pedig esze ágában sincs hosszabbítani. A párizsi klub viszont nem szeretné, ha ingyen távozna, amit Nasszer al-Khelaifi elnök is kijelentett, ezért elindultak a találgatások a jövőjével kapcsolatban, több klub neve is felvetődött potenciális vevőként, sőt a PSG ultimátumot adott a 24 éves támadónak, július 31-ig kapott határidőt arra, hogy döntsön a folytatásról.

Bár híresztelések voltak bőven, a francia bajnok egy konkrét ajánlatot is kapott Szaúd-Arábiából, az al-Hilaltól. Méghozzá nem is akármilyen ajánlatot!

Örömmel fizettek volna ki 300 millió eurót a 70-szeres válogatott, világbajnok francia csatárért,

amit a PSG el is fogadott. Ezzel azonban még nem lőtték el minden puskaporukat a szaúdiak, a futballistát ugyanis 200 millió eurós fix fizetéssel „kínálták meg”. Sőt, a reklámokból és arculati jogokból származó bevételekkel együtt az egyéves fizetése a 700 millió eurót (körülbelül 268 milliárd forintot) is elérhetné, miközben ugyanúgy lejárna a szerződése jövő nyáron, mint a PSG-nél.

Az al-Hilal még csak a tárgyalásig sem jutott el Kylian Mbappéval

Hogy az egyezség minél előbb megszülessen, az al-Hilal külön delegációt indított Párizsba. Csakhogy Fabrizio Romano transzferguru szerint még annyit sem mondhattak, hogy fapapucs, és már vége is volt a tárgyalásnak, Mbappé ugyanis elutasította azt.

Az átigazolási hírek atyja Twitter-posztjához mindenesetre hozzátette, hogy a PSG-nél meg vannak győződve arról, hogy Kylian Mbappé már megegyezett a Real Madriddal, amely klub szépen kivárja, hogy lejárjon a francia világklasszis szerződése, és 2024 nyarán ingyen szerződteti.

Rovatok