Index Vakbarát Hírportál

Titokzatos kerítő Messi sleppjében, aki összehozta a sztárt Antonellával

2023. július 29., szombat 08:32

Az argentin pletykalapok kiszúrták, hogy új arc bukkant fel Miamiban, Lionel Messi sleppjében. A férfi nem más, mint Lucas Scaglia, a futballsztár régi barátja és egykori játékostársa, valójában Antonella Roccuzzónak, Messi feleségének az unokabátyja, aki annak idején összeismertette a kis Lionelt jövendőbelijével. Ha úgy tetszik, ő volt a kerítő…

Lionel Messinek megvan a szokásos kísérete a fontosabb eseményekre, többek között a futballmeccsekre, amelyeken játszik az argentin sztár, a következők kísérik el a Bolhát: a felesége, Antonela Roccuzzo, a három fia, Thiago, Mateo és Ciro, továbbá édesanyja, Celia. Ez a legszűkebb kör, az édesapa, Jorge Messi többnyire a háttérből irányít, ő intézi fia üzleti ügyeit. Miamiban, Messi legújabb állomáshelyén is ők kísérik a játékost a nyilvános eseményeken.

Igen ám, de legutóbb, az Atlanta United ellen 4–0-ra megnyert mérkőzésen felbukkant egy addig nem látott férfi, akit nem tudtak hová tenni az amerikai lapok. Argentínából kellett jönnie a megoldásnak: ő nem más, mint Lucas Scaglia, egy régi barát, az egyik legfontosabb személy Messi életében. Ugyanis ő ismertette össze 1997-ben az akkor tízéves kissrácot jövendőbelijével, Antonellával. 

Történt, hogy 1997-ben Messi a Newell’s Old Boys gyerekcsapatában együtt játszott Scagliával, és utóbbi meghívta egy nyaralásra a szegény családból származó Lionelt Mar del Platába, a legelegánsabb argentin tengerparti üdülőhelyre. Itt nyaralt Antonella is, Scaglia unokatestvére. Lucas bemutatta a tízéves Messit a kilencéves Antonella Roccuzzónak, és a kémia azonnal létrejött a két fiatal között. Olyannyira, hogy Lionel már azon a nyáron szerelmesleveleket küldött Antonellának, amelyekben megírta, hogy úgyis összeházasodnak. Más források viszont úgy tudják, hogy Messi először akkor találkozott Antonellával, amikor még csak ötéves volt. Íme az ominózus fotó, amely a strandon készült:

Úgy is történt. Igaz, az élet elsodorta egymás mellől a két fiatalt, hiszen Messi Barcelonába költözött, de Antonella 2010-ben követte szerelmét a katalán városba, 2012-ben megszületett Thiago, az első gyerek, majd 2017-ben hazautaztak Rosarióba, és összeházasodtak, hivatalosan is összekötötték az életüket, ma meg már három gyerekük van, három fiú, akik valamennyien jól bánnak a labdával.

No és Lucas Scaglia? Ő is jelentős futballkarriert futott be, játszott profiként a spanyolországi Terrassa, a görög Panszeraikosz, a Trikala és a Kalloni, a bolíviai Bolívar, a kolumbiai Once Caldas és a Deportivo Cali, a horvát Rijeka csapatában, majd az Egyesült Államokban, a Jacksonville Armada, a Los Angeles Wolves és a Las Vegas Lights együttesében zárta le futballkarrierjét.

A képen Lucas Scaglia és Messiék.

Ma pedig futballakadémiát irányít Miamiban, ahol csatlakozott Messi legszűkebb baráti köréhez.

Megjegyzendő, hogy annak idején a Newell’s gyerekcsapata három évig veretlen maradt, soraiban Messivel és Scagliával, és úgy hívták őket, hogy La Máquina de ’87, mivel mindannyian 1987-ben születtek.

Rovatok