Index Vakbarát Hírportál

A németek csodájára járnak, de Dárdaiék számára teljesen természetes jelenség

2023. július 30., vasárnap 12:56

A Dárdai család tagjai számára teljesen természetes jelenség, hogy testvérpárként egy csapatban léphetnek pályára – reagált a Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál, miután a família olyat tett, amire még nem volt példa Németországban. A kék-fehér együttes ugyan 1–0-ra kikapott a Fortuna Düsseldorf otthonában a német labdarúgó-másodosztály nyitófordulójának szombat esti összecsapásán, magyar szempontból így is igazán emlékezetes estét zárt volt szövetségi kapitányunk együttese, ugyanis mindhárom fia pályára léphetett a meccsen.

Amint arról beszámoltunk, a Dárdai Pál edzette fővárosi együttesben a 21 éves Márton a kezdőcsapat tagjaként végigjátszotta az összecsapást, a nyáron a Fehérvártól szerződtetett, 24 esztendős ifj. Dárdai Pál a 29. percben állt be csereként, míg a legfiatalabb testvért, a 17 éves Bencét a 78. percben cserélte be a korábbi magyar szövetségi kapitány.

A sors akarta, hogy így legyen, ez az én családom története. Az édesapámnak és nekem is volt lehetőségem a tervéremmel együtt játszani még Magyarországon, úgyhogy nekünk ez természetes 

– idézte a Magyar Távirati Iroda Dárdai Pál meccs utáni nyilatkozatát. 

A német Bild már napokkal korábban azt találgatta, összejöhet-e a sporttörténeti pillanat, ugyanis a profi osztályokban még nem volt példa arra, hogy egyazon meccsen három testvérpár lépett volna pályára, ráadásul úgy, hogy édesapjuk az edzőjük. 

A tréner elmondta, olyan régóta áll a berlini klub alkalmazásában, hogy a gyerekei „Hertha-gyerekek”, ugyanakkor megjegyezte, Mártonnal nem ő hosszabbított szerződést, és a legnagyobb fiát sem ő szerződtette vissza Magyarországról.

A Düsseldorf győztes gólját Daniel Ginczek szerezte az 51. percben.

A Kicker német sportnapilap tudósításában kiemelte: a Fortuna Düsseldorf megérdemelten nyerte meg a találkozót, az egygólos hazai győzelem elsősorban a hatékonyságának és a higgadtságának volt köszönhető, míg a Hertháról azt írták, hogy gyenge támadójátékot produkált, védekezésére pedig a figyelmetlenség volt jellemző.

A Hertha legközelebb pénteken lép pályára, amikor az SV Wehen Wiesbadent fogadja.

(MTI/Index)

Rovatok