Index Vakbarát Hírportál

Kylian Mbappé Szoboszlai Dominik csapattársa lehet

2023. július 30., vasárnap 13:50

Brit sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germain az idény végéig – és így szerződése lejártáig – kölcsönadná Kylian Mbappét, méghozzá a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool FC-hez. A Mirror információi szerint az angol klub képviselői ténylegesen tárgyalásban állnak a franciákkal.

Ugyan csak egy évre, de összeállhat a Szoboszlai–Mbappé-tengely a Liverpool támadószekciójában – írja a nem feltétlenül a legmegbízhatóbb sporthíreiről ismert Mirror Nagy-Britanniában. Az angol lap úgy tudja, a 24 esztendős támadó egy évre kölcsönbe kerülhet az Anfieldre, miután megtagadta, hogy meghosszabbítsa a 2024 nyarán lejáró szerződését Párizsban. A PSG vezetősége egyfelől pénzt látna Mbappé játékjogából, másfelől szabadulna a csatár óriási bértömegétől.

Mint korábban beszámoltunk róla, a franciák biztosra veszik, hogy labdarúgójuk titokban már megállapodott a Real Madriddal, és 2024-től a „királyiaknál” folytatja karrierjét Spanyolországban. A bonyodalmat nem is annyira az esetleges madridi egyezség jelenti, mint inkább az, így jövő nyáron ingyen hagyhatja el a PSG-t, miközben a fővárosi klub anno – kölcsönvételi díjjal együtt – több mint 220 millió eurót adott ki Mbappé játékjogáért az AS Monacónak.

Nasszer Al-Kelaifi klubelnök sajtóhírek szerint már megüzente a francia csatárcsillagnak, vagy hosszabbít, vagy még ezen a nyáron elhagyja a Parc des Princes-t, ugyanis nem fog több mint 60 millió eurós hűségbónuszt kifizetni – amit állítólag Mbappé jelenlegi szerződése tartalmaz – egy olyan játékosnak, aki valójában a legkevésbé sem hűséges a párizsiakhoz.

A hét elején arról lehetett olvasni, a szaúdi al-Hilal 200 millió eurót sem sajnálna a világbajnok labdarúgó játékjogáért, még akkor sem, ha csupán egyéves szerződést lehetne kötni vele, és jövő nyáron ingyen csatlakozna akkor már tőlük a Real Madridhoz. Utóbbi forgatókönyvre azonban Mbappé mondott nemet – olyannyira, hogy tárgyalóasztalhoz sem volt hajlandó ülni a kék-fehérek képviselőivel.

Kérdés, Mbappénak hol jutna hely a Liverpool támadógépezetében, hiszen a csapat már így is kissé  „fejnehéznek” tűnik, a csatársorban bevethető Mohamed Szalah-val, Luis Díazzal, Darwin Núnezzel, Diogo Jotával és Cody Gakpóval, és akkor a közvetlenül mögöttük bevethető két új igazolásról, Szoboszlairól és Alexis Mac Allisterről még nem is beszéltünk... 

Rovatok