Index Vakbarát Hírportál

Idehaza hat évre eltiltották, Ausztriában vígan futballozhat a volt fradista

2023. július 31., hétfő 14:21

Hiába a súlyos eltiltás a játékvezető bántalmazásáért, mégsem ért véget Busai Attila labdarúgó-karrierje a tavaszi balhéval. Az MTK Budapest és a Ferencváros korábbi játékosa az osztrák hatodosztályba szerződött – ott pedig nem vonatkozik rá a Magyar Labdarúgó-szövetség eltiltása.

Amint arról beszámoltunk, az áprilisi botrány után az MLSZ ritkán látott súlyú szankcióval élt, hat évre eltiltotta Busai Attilát mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Az NB III Keleti csoportjának 33. fordulójában a Kisvárda II két, a rendes játékidő lejárta után szerzett góllal fordított, és nyert – az akkor már nyolc emberrel futballozó – BKV Előre ellen. A mérkőzés korábbi szakaszában Büki Gábor játékvezető a hazaiaktól kiállította Busai Attilát, Girán Mátét és Kubó Gábort, sőt Albert Flórián, a BKV Előre vezetőedzője is piros lapban részesült.

A találkozó lefújása után tört ki a botrány, a hazai játékosok megrohamozták a bírót, és hevesen reklamáltak az ítéletek miatt. Ekkor került sor a tettlegességre, az FTC-vel bajnoki címet is nyert Busai ugyanis megütötte majd lefejelte a mérkőzés játékvezetőjét.  

Ekkor úgy tűnt, a 34 éves játékos karrierjének érdemi része befejeződik, hiszen az eltiltás lejártakor már 40 esztendős lenne...

Csakhogy – ahogyan azt a ponyvalegeny.blog.hu kiszúrta – talált egy megoldást pályafutása folytatására. Busai nyáron ugyanis az osztrák hatodosztályban szereplő, a magyar határtól alig 20 kilométerre lévő Kirchschlag játékosa lett.

Az MLSZ eltiltása csak a szövetség által szervezett sorozatokra vonatkozik, így aztán technikai akadálya nem volt az országváltással járó klubváltásnak az egykori utánpótlás-válogatott támadó esetében.

Busai a BKV Előre előtt a Nyíregyháza, a DVTK és a Szolnoki MÁV játékosa is volt az MTK és a Ferencváros mellett.

Rovatok