Index Vakbarát Hírportál

Magyar válogatott védőt igazolt a másodosztályú BVSC

A legfontosabb szerdai átigazolási hírek a labdarúgás világából

Székely Márton
2023.08.02. 19:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ennyi volt mára a Futballbazár, köszönjük a figyelmet! Holnap reggel ismét jövünk a labdarúgás világának legfontosabb átigazolási híreivel és pletykáival.

  • Az Arsenal csatárjára, Nicolas Pépére vetette ki hálóját a török Besiktas. A 28 éves játékos az előző idényben kölcsönben volt a Nice-nél, de az ottlétét sérülések árnyékolták be. 28 meccsen nyolc gólt és egy gólpasszt szerzett a franciáknál. 

    Pépét négy éve igazolta az Arsenal a Lille-től, 72 millió fontért, de nem sikerült jól beilleszteni a keretbe. 80 bajnokin mindössze 16 gól és kilenc gólpassz a mérlege, és bár még egy év hátravan a szerződéséből, a magas fizetése miatt könnyen lehet, hogy akár ingyen is elengedik Törökországba. 

  • A The Athletic brit lap információ szerint az al-Ahli labdarúgócsapata nagyon közel került ahhoz, hogy megszerezze Marcos Llorentét.

    Úgy tudják: a szaúdi egyesület 23 millió euróért vásárolná meg a 18-szoros spanyol válogatott középpályás játékjogát az Atlético Madridtól, amelyhez 2027 nyaráig köti szerződés Llorentét.

    Llorente 13 évesen került a Real Madridhoz, amelyet egyéves kölcsönadást leszámítva 2019-ig szolgált. Az Alavésszel ellentétben azonban a királyiaknál kevés játéklehetőséghez jutott, így négy évvel ezelőtt váltott, és a városi rivális Atléticóban már az alapemberek közé tartozott.

    Az al-Ahli a nyári átigazolási időszakban már több ismert játékost szerződtetett (Edouard Mendy, Rijad Mahrez, Roberto Firmino), és a marokkói Szofjan Amrabat is a célkeresztjükbe került, utóbbi viszont a csábító szaúdi ajánlat ellenére a Manchester Unitednél köthet ki.

  • Legalább egy hónapja nyílt titok, hogy Josko Gvardiol a Manchester Cityhez szerződik. A horvát védővel az RB Leipzigben együtt játszott Szoboszlai Dominik is – ők ketten, illetve Christopher Nkunku a csapat három nagy távozója a nyáron. 

    Fabrizio Romano úgy tudja, a két klub között már csak csiszolgatják az üzlet részleteit – a hét vége felé akár be is jelenthetik a transzfert. Ha minden a terv szerint halad, a játékos pénteken vesz részt az orvosi teszteken. A transzferguru szerint 90 millió euróban állapodtak meg a felek – ez pedig minden idők legnagyobb összege, amit egy bekkért fizetnek. 

  • A mai nap folyamán már írtunk róla hírfolyamunkban, hogy minden idők egyik legjobb olasz kapusa, Gianluigi Buffon befejezi aktív pályafutását. Végül ma délután Instagram-oldalán jelentette be a hírt

  • Ousmane Dembélé távozását a Barcelonától már nemcsak a sportsajtó veszi biztosra – a legfrissebb hírek szerint öt napon belül aláír a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatához –, hanem megerősítette Xavi Hernández, a katalán alakulat vezetőedzője is.

    A szakember a Dembélé-transzferről tömören annyit jegyzett meg: az „egyszerű”, a PSG olyan ajánlatot tett a világbajnok francia labdarúgónak – aki beszélt a párizsiakhoz nyáron érkezett új trénerrel, Luis Enriquével, valamint Nasszer al-Kelaifi klubelnökkel is –, amellyel ők nem tudtak versenyezni.

    Jelenleg nem tudtunk versenyképes ajánlatot tenni. Kínos, de ez van... Persze, emiatt csalódott vagyok, miként a távozása miatt is. Próbáltam menteni a helyzetet, de azt mondta, hogy már beszélt Nasszerrel és Luis Enriquével, nincs számára visszaút, a mi ajánlatunk teljesen kizárt. Ez a piac törvénye...

    Xavi kifejtette: kérdezte Dembélét a részletekről, amire a játékos korrekten megadta a feleletet, amire ő aztán már nem tudott mit válaszolni. Fontosnak tartja azonban, hogy a megbeszélések során minden világos és egyértelmű volt, végig őszintén tudtak beszélni. Egy dolog azonban még így is meglepte.

    „Olyan boldognak láttam, amire nem számítottam... Aki viszont nem akar a Barcelonában futballozni, azt el kell engedni.”

    A spanyol sajtó közben arról ír, hogy a katalánok szerződtetnék a portugál Joao Cancelót. A Manchester City 29 éves portugál játékosának angliai szerződése 2017 nyaráig érvényes, és a transfermarkt.de 50 millió euróra teszi az értékét.

    Dembéléhez hasonlóan a jobb szélen bevethető leginkább, bár alapesetben a franciánál azért egy sorral hátrébb szerepel. A támadásoknál inkább a középpályás építésben veszi ki a részét, míg Dembélé különösen az utóbbi időben inkább a kulcspasszokban, az asszisztokban jeleskedett.

  • A 26 éves hollandiai születésű, marokkói válogatott labdarúgó, Szofjan Amrabat igent mondott a Manchester Unitednek, így a csapat hamarosan megküldi az ajánlatot a Fiorentinának. Fabrizio Romano úgy tudja, hogy Amrabat több szép summával kecsegtető szaúdi csábításra is nemet mondott, és a játékos a jelenlegi olasz csapatánál sem szeretne maradni. 

    A transzferguru szerint amint Fred vagy Donny van de Beek eligazol a Manchester Unitedtól, a klub küldi az ajánlatot a marokkói válogatott játékosért.

  • Rengeteg dolognak kéne ahhoz történnie, hogy elmenjek a Barcából. A pletykák nem érdekelnek, és a Barcelonát akarom. Sok éven át szeretnék itt maradni, az a célom, hogy csapatkapitány legyek és az új stadionban is játsszak

    – mondta a La Vanguardiának Pedri, az FC Barcelona 20 éves tehetsége. Mindez azért fontos hír, mert Pedrit mostanában gyakran szóba hozzák a PSG-vel, ahova sanszosan busás fizetéssel csábították.

  • Javában jönnek-mennek a labdarúgók a nemzetközi átigazolási piacon, amelyen az eladásra kínált portékák között igazi gyöngyszemeket, világbajnok és Európa-bajnoki aranyérmes futballistákat is ki lehet fogni.

    A spanyol Sergio Ramos (37 éves), Andrés Iniesta (39) és Juan Mata (35) az évtizeddel korábban meghatározó spanyol válogatotthoz tartozott – előbbi kettő ráadásul kulcsembernek számított –, jelenleg azonban mindhárman egyesület nélküliek.

    Bár már „benne vannak” a korban, egyelőre nem áll szándékukban visszavonulni, a PSG-től távozott Ramos, valamint a japán Vissel Kobe együttesét elhagyó Iniesta esetében amerikai folytatás tűnik a legvalószínűbbnek, amelyből aztán könnyen lehet arab vonal is.

    Honfitársaik közül David de Gea (32) kapusként még mindig kiváló korban van, a szélső Adama Traoré (27) pedig kimondottan ideálisban, ők alighanem érdemben gondolkodhatnak akár európai folytatásról is.

    A teljesség igénye nélkül néhány további név a klub nélküli játékosok közül: Lanzini, Pereyra (argentinok), Jesse Lingard, Oxlade-Chamberlain (angolok), Lucas Moura (brazil), Eden Hazard (belga), Alexis Sánchez (chilei), Jean-Kévin Duverne, Payet, Bakayoko (franciák), Boateng (német), Kamada (japán), Yerry Mina (kolumbiai).

  • Paulo Vinícius hétszeres magyar válogatott labdarúgó a másodosztályban újonc BVSC-ben folytatja pályafutását – jelentette be szerdán a zuglói klub.

    Tetszett az elképzelés itt, a BVSC-nél. A klubnak komoly ambíciói vannak, és ilyen helyet kerestem, ahol folytathatom a karrieremet

    – nyilatkozta a BVSC honlapján a 33 éves belső védő.

    „Tudom, hogy egy nagy múltú klubról van szó, amely nagyon családias. Jó az elhelyezkedése is a fővárosban. Szeretnék minél többet játszani a szezonban, és a maximumot nyújtani, amivel segíthetem a csapatot.”

    Vinícius számára nem lesz ismeretlen a magyar közeg: 2011 és 2020 között Székesfehérváron szerepelt, ahol kétszer lehetett bajnokcsapat tagja, és egyszer Magyar Kupát is nyert.

    Karrierje során megfordult Brazíliában, Uruguayban, Cipruson és Görögországban. A legutóbbi idényt a görög másodosztályba kieső Levadiakosznál töltötte a brazil születésű futballista, aki a szezon után felbontotta szerződését, így szabadon igazolható lett.

    A BVSC-Zugló a Haladás elleni 1–0-s hazai győzelemmel mutatkozott be múlt hétvégén az NB II-ben, most vasárnap az ETO FC Győr vendégeként folytatja szereplését.

  • Egybehangzó sajtóértesülések szerint Gianluigi Buffon, az olaszok legendás kapusa hamarosan bejelenti visszavonulását. Nemet mondott a szaúdi ajánlatokra, és nevelőklubjában, a Parmában akasztja szögre a kesztyűt.

    2022 februárjában még aláírt egy szerződéshosszabbítást, mely szerint a 2024-es szezon végéig játszik, de a kapus úgy döntött, most vet véget a 28 éves karrierjének. A most 45 éves hálóőr a Parmában kezdte pályafutását, ahol 220 meccsen lépett pályára, mielőtt a Juventushoz szerződött. A Juventusban 17 évet töltött el, onnan a PSG-hez igazolt egyetlen évre, majd 2019-ben már ismét a Parmában játszott. 

    Buffon a Juventusban 685 meccsen lépett pályára, ezzel a második a klub örökrangsorában Alessandro Del Piero mögött. 

  • Roy Hodgson, a Crystal Palace rutinos vezetőedzője elárulta: a Chelsea, valamint a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és az FA-kupán is címvédő Manchester City egyaránt élénken érdeklődik Michael Olise után, akit nagyon nehéz lesz megtartania együttesének.

    Klubok keringenek körülötte, de mi harcolni fogunk azért, hogy velünk maradjon.

    Hodgson utalt arra is, hogy az előző idény során két kiváló szélső erősítette a csapatot, akik húzóembereknek bizonyultak a bajnokságban, amelyben a 11. helyen végeztek. A sztárcsapatok által körüludvarolt Michael Olise volt a jobb oldalon az egyik, míg Wilfried Zaha a bal oldalon a másik. Utóbbi közben már eligazolt a Galatasarayhoz.

    Hodgson kiemelte: az előző idényben foglalkoztatott keretből öt rutinos játékosuk távozott, közülük kettő vezéregyéniség volt. Helyükre egyelőre egyet (Jefferson Lerma) szerződtettek.

    „Vár egy kis munka az elnökünkre és a sportigazgatónkra augusztus végéig”

    – mondta a tréner a Sevilla elleni hétfői felkészülési mérkőzést követően, amelyet 1–1-es állás után a büntetőpárbajban buktak el. A szakember kiemelte: a jelenlegi legerősebb csapatukkal léptek pályára, ami viszont nem képvisel olyan játékérőt, mint amelyik az előző szezonban szerepelt.

    A 21 éves Olise minden bizonnyal kihagyja a szezon elejét – a francia U21-es válogatottban szenvedett combizomsérülést –, az előző idényben a klub legjobbjának megválasztott játékos 11 góllal és 2 gólpasszal zárt, hiánya érzékenyen érintheti a Crystal Palace-t. Távozása pedig még érzékenyebben…

    Nem véletlen, hogy angol sajtóhírek szerint több mint 50 millió fontot kérnének a 21 éves futballista játékjogáért, ami a Man. Citynek egy vállalható összeg lenne annak érdekében, hogy pótolja a szaúdi ligába távozott Rijad Mahrezt.

    Olise 2021-ben a Readingtől 8 millió fontért érkezett a Crystal Palace csapatába, amelynél 2026 nyaráig van érvényes szerződése.

  • A nigériai származású, francia Lesley Ugochukwu a Chelsea labdarúgócsapatához került, amely 27 millió eurót fizetett a 19 éves középpályás játékjogáért a Rennes-nek.

    Ugochukwu hét évre szóló szerződést írt alá, de a londoni alakulat vezetőedzője, Mauricio Pochettino még nem döntött arról,

    hogy a szezonban már az első keretben számít a játékára, vagy egyelőre kölcsönadják őt a játékpercek érdekében.

    A szakember elárulta: a következő hetek feladata lesz a közös munka során, hogy ebben a közeljövőt érintő kérdésben döntés szülessen.

    A francia korosztályos válogatott Ugochukwu már 47 bajnokin lépett pályára a francia élvonalban – rennes-i szerződése még egy évig szólt –, és szerepelt az Európa-ligában is.

    A Chelsea átigazoláspolitikájának megfelelően a jövő csapatát kezdték el építeni, ennek érdekében elsősorban fiatal tehetségre vetették ki a hálójukat (Ugochukwu előtt érkezett már Christopher Nkunku, Nicolas Jackson, Angelo Gabriel), míg a keretből több rutinos játékos távozott (Kai Havertz, Mateo Kovacic, Mason Mount, N'Golo Kante, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic).

  • Legalább egy hete hallani a pletykákat, hogy Sadio Mané sok sztárhoz hasonlóan szintén Szaúd-Arábiát választotta pályafutása folytatásaként. Kedden este lett hivatalos, hogy az al-Naszr gárdájához igazolt, ahol többek között Cristiano Ronaldo csapattársa lesz.

    A két klub nem hozta nyilvánosságra a szenegáli csatár vételárát, de sajtóértesülések szerint a szaúdi együttes 40 millió eurót fizetett a Bayern Münchennek.

    Az afrikai támadó tavaly nyáron 32 millió euróért – plusz bónuszokért  szerződött a Liverpooltól Münchenbe, ahol nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, a szezon vége felé már a kezdőcsapatban is elveszítette a helyét. Harmincnyolc tétmeccsen 12 gólt szerzett.

    Müncheni idényének mélypontja az volt, amikor a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő után az öltözőben összetűzésbe keveredett Leroy Sanéval, akinek az arcába ütött.

    A nyári átigazolási szezonban számos futballsztár szerződött az arab ország bajnokságába, így Ronaldo és Mané mellett többek között Fabinho, Jordan Henderson, Rijad Mahrez és Roberto Firmino is.

  • Kylian Mbappé nem hosszabbított szerződést, legkésőbb jövő nyáron távozik Párizsból. 

    Rasmus Höjlund, a 20 éves dán csodagyerek orvosi vizsgálatokon vett részt a Manchester Unitednél. 

    Ousmane Dembélé, a franciák világbajnok játékosa a PSG-be igazolt

  • Újabb reggel, újra itt a Futballbazár. A folyamatosan frissülő hírfolyamunkban ma is elhozzuk a labdarúgás világának legfontosabb történéseit. Tartsanak velünk ma is!

Rovatok