Index Vakbarát Hírportál

Kylian Mbappé után Neymar is bejelentette távozási szándékát Párizsból

2023. augusztus 7., hétfő 18:25

A francia L'Equipe értesülései szerint Neymar arról tájékoztatta a Paris Saint-Germain vezetőségét, hogy a nyáron távozni szeretne a klubtól.

Alig tért vissza a PSG-hez bokaműtétje után Neymar, sokáig nem örülhetnek a francia fővárosban. A L'Equipe beszámolója szerint a brazil válogatott támadója arról tájékoztatta a francia bajnokcsapat vezetőségét, hogy még a nyáron szeretne távozni.

A 31 éves játékos a PSG ázsiai előszezontúrájáról való visszatérésekor állítólag összehívta a családját és ügynökét, Pini Zahavit, akivel közösen döntöttek úgy, hogy itt az ideje elhagyni a Ligue 1-et. A korábbi Barcelona-játékosra állítólag még mindig hatással van a PSG ultráinak tavaszi tüntetése, amit a háza előtt tartottak.

Úgy érzi, hogy a PSG nem védi meg eléggé a játékosait.

Neymar mindennél jobban szeretne visszatérni a Barcelonába, a katalánok pedig szívesen látnák újra gránátvörös-kékben a brazil klasszist. Neymarnak jelenleg négy évre szóló szerződése van a PSG-nél, évi 30 millió eurót keres, de meggyőződése, hogy most jött el az ideje a váltásnak.

Széthullhat az álomtrió

Nem túlzás azt állítani, hogy a világ legjobb támadóhármasa állt össze a tavalyi szezonban Párizsban, ugyanis a fővárosi csapat a Neymar–MbappéMessi-hármassal rohamozott az előző szezonban. A hőn áhított BL-siker ugyan nem lett meg, de a bajnokságot így is simán behúzták.

A támadó trió egyik tagja, nevezetesen a hétszeres aranylabdás Lionel Messi már elhagyta a francia bajnokot az Inter Miami kedvéért, és minden jel arra utal, hogy az aranylabda egyik nagy esélyese, Kylian Mbappé is követheti példáját. 

Neymar távozása ugyanakkor azt jelentené, hogy teljesen újra kell építenie a támadó szekciót a júliusban kinevezett új vezetőedzőnek, Luis Enriquének. 

Rovatok