Index Vakbarát Hírportál

A 100 perces meccsek ellen lázadna a Manchester United védője

2023. augusztus 7., hétfő 15:03

Nem aratott osztatlan sikert a Premier League-játékosok körében a döntés, mely szerint a jövőben a gólörömmel töltött időt is hozzá kell számolni a mérkőzések végi hosszabbításhoz: ezúttal Raphael Varane, a Manchester United hátvédje fakadt ki a szabályváltozás miatt, ami szerinte csak rontani fog a meccsek nívóján.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályalkotó testületének (IFAB) nyári döntése komoly indulatokat váltott ki Nagy-Britanniában. A szabálykönyv legutóbbi módosítása szerint a gólöröm többé nem számít a játék természetes részének, így a 2023–2024-es idénytől kezdődően az így elvesztegetett másodperceket is hozzá kell adni a ráadáshoz. Így pedig várhatóan nőni fog a játékidő... 

Főleg a Premier League-ben szereplő játékosok és menedzserek hallatták a hangjukat, véleményük szerint ugyanis rosszat tesz majd a labdarúgásnak, ha általánossá válnak a 100-105 perces mérkőzések. Ezúttal a Manchester United védője, Raphael Varane érezte úgy, hogy a nyilvánossághoz kell forduljon gondolataival az ügyben. 

„Évek óta próbáljuk megosztani a meglátásainkat arról, hogy túl sok a meccs, a versenynaptár túlzsúfolt, mindez pedig mind fizikai, mind szellemi szempontból veszélyesen megterhelő – kezdte levelét Varane. – Korábbi visszajelzéseink ellenére most hosszabb meccseket, nagyobb intenzitást, ugyanakkor kevesebb, a játékosok által kimutatott érzelmet javasolnak. Mi csak szeretnénk jó állapotban pályára lépni, hogy száz százalékot tudjunk adni a klubunknak és a szurkolóinknak. Miért nem lehet meghallani a véleményünket?” – fakadt ki a francia.

„Futballistaként kiváltságos vagyok, mert nap mint nap azt a munkát végezhetem, amit szeretek, de úgy érzem, ezek a változtatások ártanak a játéknak.”

Szeretnénk a lehető legmagasabb szinten lenni, minden héten lenyűgöző teljesítményt nyújtani a szurkolóinknak, hogy legyen mit ünnepelniük. Fontos, hogy mi, játékosok és menedzserek hangsúlyozzuk ezeket a lényeges problémákat, annak érdekében, hogy megvédhessük a játékot, amit úgy imádunk, és továbbra is a legjobbat nyújthassuk a szurkolóknak” – tette hozzá Varane. 

Rovatok