Index Vakbarát Hírportál

Hat nappal a szezonkezdés előtt távozott Bolláék edzője

A legfontosabb szerdai átigazolási hírek a labdarúgás világából

Vége
futballbazár cover

A legfontosabbak

Székely Márton
2023.08.09. 19:56
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ennyi volt mára a Futballbazár, köszönjük a figyelmet! Holnap is érkezünk a legérdekesebb hírekkel a labdarúgás világából. 

  • A Napoli szeretné leigazolni a 19 éves Julio Encisót – írja a Telegraph. A Brighton fiatalja több nagy klubnak is felkeltette a figyelmét. Enciso az előző szezonban 20-szor léphetett pályára a Premier League-ben, négy gólt szerzett. Köztük a van a szezon góljának választott találata, egy távoli bomba, amit a Manchester Citynek lőtt. 

    A Telegraph úgy tudja, hogy a fiatal játékos nem akarja otthagyni a Premier League-et, de a Napolinál is ragaszkodnak szerződtetéshez. A Brighton profiljába illene a fiatal tehetség levadászása, később pedig jó áron továbbértékesítése. 

  • Hiába emelte fel 45 millió euróra az ajánlatát az al-Hilal, és hiába szeretne Marco Verratti is Szaúd-Arábiába igazolni, egyelőre Nasszer al-Helaifi, a PSG elnöke nem akarja eladni az olasz játékost. 

    Eredetileg 30 millió euró körül szerette volna az al-Hilal megvásárolni a játékost, de a hírek szerint a PSG-nél 70 millió euróra taksálják a 30 éves olasz labdarúgót. 

  • A Galatasaray labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Tete, a 23 éves brazil támadó – Fabrizio Romano értesülései alapján.

    Az átigazolási hírekben naprakész Romano úgy tudja: hamarosan a hivatalos bejelentésre is sor kerül. Hozzátette:

    Tete négy szezonra szóló szerződést ír alá, amely során idényenként 2,5 millió eurót keres majd.

    A dél-amerikai futballista 2019 telén érkezett a Gremiótól Európába, és szerződött az ukrán Sahtarhoz. Utóbbi csapattól a háború miatt volt kénytelen továbblépni tavaly márciusban. Előbb az Olympique Lyonhoz, majd idén januárban a Leicester Cityhez került. A Galatasaray ingyen szerezte meg  Tetét, akinek közben  lejárt a donyecki klubbal kötött szerződése.

  • A brit Sky tévéadó úgy értesült, hogy a Bayern München labdarúgócsapata végül kész kifizetni a Totteham Hotspurnek a 110 millió eurót Harry Kane-ért.

    A két klub képviselői hetek óta egyeztetnek egymással, és a bajorok egyre többet voltak kénytelenek ajánlani a gólerős csatár játékjogáért. Az angolok azonban kitartottak a 110 millió euró mellett, így a hét elején a németek harmadik, 100 millió eurós ajánlatára is nemet mondtak.

    Kedden este viszont, amíg a Kane-t nélkülöző Spurs Barcelonában játszott a katalán nagy csapattal – és maradt alul 4–2-re a Joan Gamper-kupáért kiírt mérkőzésen –, addig a csatár ügyében újfent tárgyalóasztalhoz ültek a felek.

    Miközben Angliában az Evening Standard című újság kedden még arról számolt be, hogy Kane idén nem költözik Münchenbe – annyira motiválja őt a nyáron érkezett új edzővel, Ange Postecoglouval való közös munka –, addig a The Times már arról írt, hogy a Spurs vezetése egyre inkább megbarátkozott a futballista távozásának gondolatával, és így a negyedik, utolsóként várt müncheni ajánlatra már nagyon szívesen rábólintanának. A hírek szerint pedig ezt az ajánlatot meg is kapták.

  • Az Everton labdarúgócsapata szóbeli ajánlatot tett a Paris Saint-Germainnek Hugo Ekitike játékjogáért.

    A Sportzone úgy tudja, hogy az angol klub 35 millió eurót fizetne a 21 éves futballistáért, ami 5 millió euróval még nőhet is, bizonyos feltételek teljesülése esetén.

    Nem az Everton az egyedüli klub, amely szívesen foglalkoztatná a korosztályos francia válogatott csatárt, akit sajtóhírek szerint a Premier League-ben rivális West Ham United, valamint az Eintracht Frankfurt is soraiban látna.

    Ekitike a legutóbbi idényben kölcsönben szerepelt a PSG-nél – 32 tétmérkőzésen négy gól és négy gólpassz fűződik a nevéhez –, a párizsi klub idén nyáron 28,5 millió euróért vásárolta meg őt a Stade Reims gárdájától.

  • A Liverpool labdarúgócsapatának új kapitánya, Virgil van Dijk megérti a szurkolók aggodalmát, mert a klub – Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister megszerzését leszámítva  nem volt aktív a nyári átigazolási piacon, miközben hat meghatározó játékosa távozott.

    Természetesen megértem a drukkerek kétségeit azt figyelembe véve, hogy sok játékos, köztük a csapatkapitány és a helyettese is távozott, ráadásul, bár sokat birtokoljuk a labdát, mégis sok gólt kaptunk a felkészülési meccseken

     mondta a 32 éves holland válogatott védő arra utalva, hogy öt barátságos találkozón 11 gólt kaptak a Vörösök, köztük négyet-négyet a Bayern München és a Fürth csapatától.

    Nyáron Jordan Henderson és Fabinho Szaúd-Arábiába szerződött, míg Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Naby Keita és Roberto Firmino lejárt szerződése után szabadon igazolt el. Helyükre a magyar válogatott csapatkapitánya, illetve a világbajnok argentin nemzeti együttes középpályása, Alexis Mac Allister jött.

    A Liverpoolhoz 2018-ban érkezett Van Dijk arról is beszélt, hogy ő nem egy negatív személyiség, ezért azt kérte a szimpatizánsoktól, várják ki, sikerül-e még erősíteni, illetve a meghatározó játékosok távozása után mások miként veszik át feladataikat, ami neki és társainak is kihívás.

    Újra ott akarunk lenni, versenyben akarunk lenni a legjobbakkal

    –szögezte le Van Dijk.

    A Liverpool a német Jürgen Klopp vezetőedző irányításával 2017 után az előző szezonban maradt le először a Bajnokok Ligája-indulásról, pedig egy évvel korábban még döntőt játszott a legrangosabb európai kupasorozatban, amelyet 2019-ben meg is nyert. Ebben az idényben az Európa-ligában szerepel majd, a Premier League hétvégi rajtján pedig vasárnap a Chelsea vendége lesz.

    MTI

  • Igazi kapusnapot tartunk a Futballbazárban! A Nottingham Forest bejelentette, hogy leigazolta Matt Turnert az Arsenaltól. A 29 éves amerikai kapus tavaly nyáron érkezett az klubhoz, de Aaron Ramsdale mellett nem sok lehetősége maradt szerepelni, 7-szer lépett pályára a tavalyi szezonban.

    Ráadásul most az Arsenal egy újabb kapust is fedél alá hoz, David Raya személyében, erről korábban a mai napon már írtunk a Futballbazárban. Ez viszont azt jelentette volna Turner számára, hogy még kevesebb játékperchez jutna. 

    Az Arsenal sportigazgatója így nyilatkozott az átigazolásról: 

    Matt az Egyesült Államok válogatottjának első számú kapusa, aki a karrierjének olyan pontján van, amikor muszáj rendszeresen játszania. A legjobb kívánságainkkal engedjük el a Nottingham Forestbe.

  • A barcelonai szerkesztésű spanyol sportnapilap, a Mundo Deportivo úgy tudja, hogy az FC Barcelona labdarúgócsapata ma hivatalosan is bejelenti Franck Kessie Szaúd-Arábiába történő eligazolását.

    Az elefántcsontparti középpályás nyári távozása már hetek óta visszatérő téma, napok óta pedig azt is tényként közölte a nemzetközi sportsajtó, hogy új állomáshelye a szaúdi al-Ahli lesz.

    A lap értesülése szerint a szaúdi klub 12,5 millió euróért vásárolja meg a 26 éves futballistát, aki tavaly – szerződése lejártával – ingyen érkezett a Milantól a Barcához.

    Hozzátették: a felek mindenben megállapodtak már egymással – úgy a két klub, mint az al-Ahli és Kessie –, a bejelentés csupán a szaúdiak marketingproblémái miatt várat magára.

    Kessie szándéka szerint Európában folytatta volna karrierjét, leginkább a Premier League-be vágyott, de konkrétabb érdeklődés csupán Olaszországból mutatkozott iránta – a hírek szerint az Internazionale és a Juventus is jelentkezett nála –, ő azonban nem vágyott a Serie A-ba.

    Kessie előtt az al-Ahli már szerződtette egyebek mellett Rijad Mahrezt (Manchester City), Edouard Mendyt (Chelsea), Allan Saint-Maximint (Newcastle United), illetve Roberto Firminót (Liverpool).

  • Manuel Neuer helyére új kapust kell találnia a Bayern Münchennek. Az egyik jelölt a Chelsea kapuját védő Kepa Arrizabalaga, akinek a képviselőivel már egyeztet a Bayern. A kölcsön és az átigazolás is benne van a pakliban, akár abban a formában, hogy a szezon végén vásárlási opciója legyen a németeknek – írja a német Eurosport

    Thomas Tuchel, a Bayern vezetőedzője jól ismeri Kepát, hiszen korábban a német szakember irányította a Chelsea-t. Neuer visszatérése pedig biztosan csúszik, a 37 éves kapus jó eséllyel idén már nem fog pályára lépni. Ráadásul a Chelsea a napokban igazolta le Robert Sánchezt a Brightonból, az új kapussal 7 évre szóló szerződést kötött a klub. 

  • A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatában folytatja karrierjét a 22 éves holland Micky van de Ven és a 19 éves argentin Alejo Veliz. Mindkét futballista hat évre kötelezte el magát a londoniakhoz.

    Az U21-es korosztályos holland válogatott van de Ven elsősorban a védelem közepén bevethető, de annak bal oldalán is feltalálja magát. A bekk az előző két idényben a Wolfsburg légiósa volt, az angol klub 40 millió euróért vásárolta ki a szerződéséből, az összeg különböző feltételek teljesülése esetén 50 millió euróra is felkúszhat.

    A középcsatár Veliz a Rosario Centraltól érkezett a Spurshöz, amely 15 millió eurót fizetett érte. A támadó 2019-től játszott a Rosario Centralban, és 2021 nyarán mutatkozott be a felnőtteknél.

    A Tottenham a nyári átigazolási időszakban korábban már három játékost igazolt: az angol középpályás James Maddisont, az olasz kapus Guglielmo Vicariót és az izraeli szélső Manor Solomont.

    A csapat kedden Katalóniában vendégeskedett, és a felkészülési időszak egyik fontos állomásaként megmérkőzött az FC Barcelonával, amelytől a Joan Gamper-kupáért vívott találkozón 4–2-re kikapott.

    Az angol vendégcsapat a 80. percben még 2–1-re vezetett, a stadionjuk felújítása miatt a 2023–2024-es szezonra ideiglenesen új otthonba kényszerült házigazdák  az összecsapást a Montjuic dombon lévő Olimpiai Stadionban rendezték  a hajrában fordítottak.

  • Régóta kering a pletyka, hogy David Raya az Arsenalhoz igazolhat. A The Guardian értesülései szerint a felek megállapodtak mindenben, nagyjából 30 millió fontot fizet az Arsenal a spanyol kapusért. A 27 éves spanyol hálóőr a hosszú távú elképzelései közt szerepelhet az Arsenalnak, már 2020 nyarán is megpróbálták leigazolni, ám akkor a Brendford nem hajlott a megegyezésre – éppen a feljutásért küzdött a csapat. 

  • Az angol élvonalban szereplő Wolverhampton kedd este jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a csapat vezetőedzője, Julen Lopetgui. Az 56 éves spanyol edző és a klub között az utóbbi időben nem volt felhőtlen a viszony. A hírek szerint leginkább amiatt kritizálta a klubvezetést, hogy nem igazol elég játékost, miközben rengeteg kulcsembert enged el. 

    Lopetgui 2022 őszén vette át a Wolves vezetését, akkor épp az utolsó helyen állt a csapat. Munkájával nem éppenhogy megmentette a kieséstől a klubot, hanem a 13. helyen zárta az idényt. 

    A Wolves szezonnyitó meccsére hétfőn este kerül sor, a Manchester United ellen idegenben lép pályára Bolla Bendegúz együttese.

  • A Manchester City aktívan érdeklődik Lucas Paquetá iránt, ám a West Ham nem engedné el a brazil válogatott játékos kezét. A City a hírek szerint 70 millió fontos ajánlatot tett a játékosért, ami egyébként extra üzlet lehetne a West Hamnek – a klub egy éve még 36,5 millió fontért vásárolta a brazilt a Lyontól. 

    A West Hamnél azonban tartanak attól, hogy még egy kulcsjátékos elvesztését a középpályáról már nem mozogná ki a csapat, hiszen a nyár folyamán már eladták Declan Rice-t az Arsenalnak. 

  • A PSG leigazolta Goncalo Ramost, a 22 éves csatár a Benficától került Párizsba, 65+15 millió euróért. 

    Kane kimaradt a Tottenham keretéből. Benne van az is, hogy soha többet nem játszik már a csapatban, a csatár jelenleg a Bayern Münchennel tárgyal. 

    Andrés Iniesta az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását. A 39 éves középpályás 1+1 évre szóló szerződést írt alá a Rász el-Haimával. A klub újonc az élvonalban. 

  • Folytatódik tovább a Futballbazár, a nap legfontosabb átigazolási híreivel, pletykáival. Tartsanak ma is velünk! 

Rovatok