Index Vakbarát Hírportál

Azok a fránya bécsi kapufák... Debrecenre maradt a döntés a Rapid elleni párharcban

2023. augusztus 10., csütörtök 22:57

Két debreceni kapufát és egy érvénytelenített bécsi gólt igen, szabályos találatot viszont nem hozott a DVSC Rapid Wien elleni idegenbeli mérkőzése az Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörének első felvonásán.

Az Alaskert elleni párharcot drámai végjátékban, büntetőpárbajban behúzó debreceniek a múlt hetinél lényegesen jobban kezdtek, Dzsudzsák Balázs szabadrúgásánál a jobb oldali kapufa segítette ki a bécsieket.

A folytatásban egyre növekvedett a Rapid nyomása, Marco Grüll centikkel mellé tekeredő szabadrúgásával veszélyeztetett is a házigazda.

A 38. percben megrezdül a Loki hálója, de Guido Burgstaller mielőtt közelről a kapuba pofozta a labdát, már kézzel avatkozott játékba. A játékrész végén Burgstaller átlövésénél Megyeri Balázs a levegőben úszva védett, így maradt a gól nélküli állás a szünet előtt.

A fordulást követően Nicolas-Gerrit Kühn került helyzetbe egy kis debreceni kihagyást követően, a túloldalon pedig egy ígéretes kontrát ügyetlenkedtek lesre a támadók.

A 80. percben újra közel került a vezetés megszerzéséhez a Loki, a csereként beálló Alekszandrosz Kiziridisz lövésénél viszont újra az osztrákokkal volt a kapufa, így a jövő csütörtöki visszavágón teljesen tiszta lappal indul mindkét gárda.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK
Rapid Wien (osztrák)–Debrecen 0–0
KORÁBBAN
Hamrun (máltai)–Ferencváros 1–6 (Montebello 89., ill. Abu Fani 3., Zachariassen 51., Varga B. 53., 56., 65., Owusu 90.)
A visszavágókat egy hét múlva rendezik meg.

Rovatok