Index Vakbarát Hírportál

Négy gólt és 56 percig tartó félidőt hozott az idény első derbije Londonban

2023. augusztus 13., vasárnap 17:11

Négygólos döntetlennel indult a Tottenham számára a Harry Kane-éra utáni korszak: a londoni együttes a városi rivális Brentford otthonában végzett 2–2-re az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

A nyáron 40 millió fontért szerződtetett James Maddison két gólpasszal mutatkozott be a Spursben, az elsőt rögvest a meccs 11. percében, szabadrúgásból osztotta ki az ekkor már sérülten futballozó, a gólöröm után rögvest le is cserélt Cristian Romerónak. Aztán a másodikat jó 30 perccel később, a ráadás pillanataiban Emerson Royal remekül eltalált átlövési kísérleténél. Ám míg Romero fejese vezetést, Royal találata már csak egyenlítést jelentett a kék mezes alakulatnak...

Történt ugyanis, hogy a kettő között előbb Bryan Mbeumo értékesített egy hosszas videózás után megítélt büntetőt, majd Rico Henry baloldali elfutása után Yoanne Wissa kapáslövésével fordított a Brentford. Mbeumo az egyik legnagyobb nyertese lehet a fogadási botrányba keveredett, nyolc hónapos eltiltását töltő Ivan Toney eltiltásának: a kameruni válogatott támadó hat gólnál jár a legutóbbi hat olyan tétmeccsén, amelyen nem léphetett pályára angol csapattársa.

Míg az 56 percesre nyúlt első játékrész bővelkedett a fordulatokban, a második játékrész meddő Spurs-fölényt hozott – gól nélkül (2–2).

A Spurs jó sorozata viszont így is folytatódott: az észak-londoni klub a legutóbbi nyolc PL-rajtjából csupán egyszer szenvedett vereséget az első fordulóban, a másik hét meccsen öt győzelem és két döntetlen immáron a mérlege.

LABDARÚGÁS
PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ
Brentford–Tottenham 2–2 (Mbeumo 27. – 11-es, Wissa 36., ill. C. Romero 11. E. Royal 45+4.)
Később
17.30: Chelsea–Liverpool

Rovatok