Index Vakbarát Hírportál

Az első lesz az utolsó is? Máté Csabát leválthatja az FTC a hétvégi vereség után

2023. augusztus 14., hétfő 09:44

Ismét felerősödtek azok a hírek, melyek szerint a legutóbb a Sampdoriát irányító Dejan Sztankovics kinevezésén dolgozik a Ferencváros labdarúgócsapata. A magyar bajnoki címvédő vasárnap este hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget a Puskás Akadémiától, amennyiben igazak a szerb sajtóhírek, könnyen lehet, hogy ezen a mérkőzésen irányította a csapatot utoljára Máté Csaba, aki Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után vette át a vezetőedzői teendőket.

Ahogyan azt a Nemzeti Sport kiszúrta, a Sztankovics lehetséges kinevezéséről szóló különböző források a Sportklub eredeti hírére hivatkoznak. A szerb oldal azt írja, a Csercseszov helyére ideiglenesen kinevezett Mátét hamarosan a korábbi 103-szoros válogatott, edzőként a Crvena zvezdával háromszoros bajnok, kétszeres kupagyőztes tréner válthatja, amennyiben az FTC és a szerb edző pontosítja a héten a megállapodás pénzügyi részleteit. A magyar klubnál ugyanis szeretnék szerb szakemberre bízni a csapat irányítását.

A magyar sportlap megjegyzi, információi szerint közel sem ennyire előrehaladott az ügy, bár van alapja a híresztelésnek. Mióta a Ferencváros labdarúgócsapata menesztette Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt, a szerb sajtó már nem először ír arról, hogy a magyar bajnok a legutóbb az olasz Sampdoriát irányító Sztankoviccsal tárgyal – jegyezte meg a Nemzeti Sport Online. 

Mint arról beszámoltunk, a Puskás Akadémia 2–1-re győzött vasárnap a címvédő Ferencváros vendégeként a labdarúgó NB I harmadik fordulójában.

A felcsúti együttes sikerével megőrizte veretlenségét, egyúttal átvette a vezetést a tabellán, míg a fővárosi gárda, amely a nyitókörös meccsét elhalasztotta, három ponttal várja a folytatást.

Máté kinevezése óta ez volt a zöld-fehérek első veresége. 

(Borítókép: Máté Csaba  2023. július 26-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok