Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Neymar az al-Hilalban folytatja

2023. augusztus 15., kedd 19:11

A szaúdi labdarúgó-bajnokság egyik meghatározó klubja, az al-Hilal a Twitter-oldalán jelentette be, hogy a brazil válogatott támadója, Neymar a csapathoz szerződött, és két évre kötelezte el magát.

Múlt héten bombaként robbant a hír, hogy a brazil válogatott támadója, Neymar arról tájékoztatta a Paris Saint-Germain vezetőségét, hogy még a nyáron szeretné elhagyni a klubot. Előzetesen arról szóltak a hírek, hogy a korábbi klubjához, a Barcelonához térhet vissza, időközben azonban bekerült egy újabb érdeklődő a képbe.

Fabrizio Romano nemrég arról posztolt, hogy még ma bejelentheti új klubja a támadót, ugyanis hétfőn minden szerződést aláírt a klub és a játékos is. Igaza is lett, legfrissebb posztjából pedig kiderült, hogy a 31 éves brazil mintegy 300 millió dollárt (275 millió eurót) keres majd az új csapatában, ami 2025-ig 400 millió dollárra (367 millió euró) is felkúszhat a reklámbevételek miatt. 

A L'Equipe arról ír, hogy az al-Hilal két szezonra szerződtette a brazil klasszist, a bónuszokkal együtt valamivel kevesebb mint 100 millió eurós átigazolási díjért cserébe.

Neymart új csapata egy rövid videóval jelentette be:

A szaúdi klub Neymar mellett a nyáron megszerezte a Chelsea-től Kalidou Koulibalyt, a Laziótól Szergej Milinkovics-Szavicsot, a Wolverhamptontól Rúben Nevest és a Zenittől Malcolmot.

Neymar párizsi évei

A párizsiaknál töltött hat szezon alatt Neymar 173 alkalommal lépett pályára, és 118 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. Ötször nyerte meg a francia bajnokságot, kétszer a Francia Kupát, kétszer a Ligakupát, a Bajnokok Ligája trófeáját azonban nem sikerült elhódítania a párizsi csapattal. Legközelebb 2020-ban járt a hőn áhított sikerhez, akkor a döntőben 1–0-ra kapott ki a PSG a Bayern Münchentől.

Rovatok