Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid eurómilliókról mond le, és szembemegy a spanyolok újításával

2023. augusztus 18., péntek 16:42

Múlt pénteken vette kezdetét a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es idénye, az új szezon egyik újítását pedig a La Liga által bevezetett öltözői kamerák és a félidei villáminterjúk hozták. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetője jelezte: nem kér a kamerákból, így egyedül a madridiak öltözőjébe nem pillanthatunk be.

Az új évad két legjelentősebb újítását az előbb említett kamerák jelentik a csapatok öltözőiben, és az ott készült, rögtönzött félidei értékelések, nyilatkozatok. Az élvonalbeli bajnokság résztvevői közül egyedüliként a Real Madrid ment szembe az innovációval. Carlo Ancelotti leszögezte: az öltöző szent és sérthetetlen, egyúttal nem kérnek a kamerákból. A döntés következtében a fővárosi csapat legalább 13 millió euró bevételtől esik el. 

Az Almería elleni bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján az olasz szakember kifejtette, a Real Madridnak joga van ahhoz, hogy ne alkalmazza az új előírásokat, és ezzel a bíróság is egyetértett. „Semmi értelme kamerákat vinni az öltözőbe akár meccsek előtt, akár utána” – mondta Ancelotti. A fővárosiak mestere ezután beszélt a nemrégiben kölcsönben a klubhoz érkező Kepa Arrizabalagáról is, akiről elmondta: nemzetközi tapasztalattal bíró, világklasszis kapusról van szó, rendkívül jól halad a beilleszkedése, de hétvégén még Lunin fogja a Real kapuját védeni.

Nem fogom gyakran rotálni a kapusokat, vagy Lunin, vagy pedig Kepa lesz az első számú választás

– tette hozzá Ancelotti. A csapat másik súlyos sérültjéről, Éder Militaóról nyilatkozva kiderült, nem tervez a csapat helyére másik belső védőt szerződtetni, mivel házon belül igen jól állnak ezen poszton.

A Real Madrid magabiztos, 2–0-s győzelemmel kezdte az új szezont az Athletic Bilbao otthonában, hétvégén pedig szintén távol Madridtól, az Almería ellen lép pályára idegenben.

Rovatok