Index Vakbarát Hírportál

Két meccsre való ziccert puskázott el a Barca, de végül csak kinyílt a gólcsap

2023. augusztus 20., vasárnap 21:34

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2. fordulójában a Barcelona a hajrában csak bedarálta, és 2–0-ra legyőzte a Cádizt.

Nem mondhatni, hogy az összes szokásos körülmény mellett készült hazai meccsére a Barcelona, hiszen az átépítés alatt álló Camp Nou helyett az Espanyol korábbi stadionjában, az akkor Montjuicnak hívott, most már Estadi Olímpic Lluís Companys néven futó arénába költöztek az idényre a katalánok, a vezetőedző Xavi pedig eltiltás miatt nem irányíthatta a gárdát.

A korábbi kiváló középpályást a Getafe elleni, gól nélküli döntetlen során állították ki (ahogyan Raphinhát is), de nélküle előnybe kerülhetett volna az első fél óra végén a házigazda, a nyáron 16. életévét betöltő Lamine Yamal ziccerénél viszont Jeremias Ledesma védeni tudott.

Ahogyan pár percre rá Jules Koundé hatalmas lehetőségénél ismét a vendégkapus került középpontba óriási bravúrjával, de hogy ne maradjon le Marc-André ter Stegen sem, arról a katalán védelem gondoskodott, a német kapus Roger Marti ziccerénél hárított.

A második félidő is hasonlóan alakult, jöttek a nagyobbnál nagyobb lehetőségek Rúben Alcaraztól vagy éppen Gavi lécen csattanó fejesével, újabb középkezdésre viszont hiába vártunk.

A 80. percben Abde löketénél kellett újabb bravúrt bemutatni, ez pedig már a 24. lövés (18–6) volt, amelyből a várható gólok száma 3,35 lett (2,46–0,89), mégis maradt a 0–0.

Amikor viszont már úgy festett, hogy a Barcelona a második meccsén is gólképtelen marad, jött a Manchester Citytől megszerzett Ilkay Gündogan remek passza után Pedri pontos befejezése, a címvédő csak megtörte a jeget (1–0).

A végjátékban a csereként beálló Ansu Fati aktivizálta magát, előbb távoli lövéssel veszélyeztetett, majd Robert Lewandowski centerezését váltotta gólra – de a lengyel már lesen volt, így a találat nem ért.

Nem úgy Ferran Torresé, aki Lewandowski csúsztatása után kilépett, és a bal alsóba lőtte a három pontot bebiztosító találatot (2–0).

A 23 lövésig jutó (ebből 3,65-ös xG-vel záró) Barcelona így végül csak bedarálta riválisát, és tapad a második meccsét is megnyerő Real Madridra.

LA LIGA

2. FORDULÓ

Girona–Getafe 3–0 (Herrera 12., Stuani 56., 65.)

Barcelona–Cádiz 2–0 (Pedri 81., Ferran Torres 94.)

Rovatok