Index Vakbarát Hírportál

Viszlát, Zete! – magángépet küldenek a magyar válogatott kerettagért

Futballbazár: a nemzetközi és hazai átigazolási hírek java

2023.08.24. 20:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Zárja kapuit a Futballbazár. Tartsanak percről percre frissülő hírfolyamunkkal holnap is, hogy ne maradjanak le a legfontosabb átigazolási hírekről, pletykákról a labdarúgás világából. 

  • Ötéves szerződést kötött a Manchester City és Jérémy Doku – erről az angol klub tájékoztatta a közvéleményt. A 21 éves belga szélső sajtóhírek szerint alsó hangon 60 millió euróért cserébe váltott klubot, ám ez az összeg a későbbi bónuszok teljesülése esetén nőhet. A Stade Rennes-től igazolt 14-szeres belga válogatott támadó a 11-es mezszámot kapta Manchesterben.

  • Fabrizio Romano idézett egy interjút Ángel Di Maríától, melyben a világbajnok argentin elárulta, többször is keresték Szaúd-Arábiából, ráadásul a közel-keleti ajánlatok egészen őrületes anyagi lehetőségekről szóltak, ám számára a Benfica iránti szeretet sokkal fontosabb volt, mint a pénz. 

  • Az angol élvonalbeli Chelsea bejelentette a 18 éves Deivid Washington szerződtetését. A fiatal tehetség a brazil Santosból igazol a londoniakhoz 17,1 millió font értékben, de elképzelhető, hogy rögtön kölcsön is adják a játékjogát a több lehetőség érdekében.

    A másik, Chelsea-vel kapcsolatos hír, hogy Djordje Petrovic, a New England Revolution kapusa is az angolok játékosa lesz. A „Kékek” 14 millió fontot fizetnek a kapusért, akit Robert Sanchez vetélytársának szánnak egyes poszton.

  • A francia élvonalbeli Monaco rendkívül közel áll ahhoz, hogy megállapodjon az Arsenallal Folarin Balogun klubváltásáról. Az angolok kitartottak amellett, hogy legalább 50 millió fontot kérnek a 22 éves támadó játékjogáért, amelyet, úgy néz ki, a Monaco végül hajlandó megadni.

    Az amerikai Balogun az előző szezont kölcsönben a Rennes csapatában töltötte, 34 bajnoki mérkőzésen 21 gólt szerzett. A SkySports hozzáteszi, a személyes feltételek várhatóan nem jelentenek problémát, így miután a Monaco hivatalos ajánlatot tesz, elkezdődhetnek a végső egyeztetések.

  • A chilei válogatott Alexis Sánchez rövid távú szerződést írt alá a BL-döntős Internazionale csapatával. A támadó egy szezont töltött a francia élvonalbeli Olympique de Marseille-nél, lejáró szerződése után pedig visszatér korábbi sikerei helyszínére, Milánóba.

    Sánchez elsődleges feladata az Internél a távozó Joaquín Correa pótlása lesz.

  • A szaúdi élvonalban szereplő, többek között Cristiano Ronaldót is foglalkoztató al-Nasszr hivatalos felületein bejelentette Aymeric Laporte, a Manchester City védőjének szerződtetését. A spanyol válogatott hátvédje 2026-ig kötelezi el magát a szaúdi klubhoz, játékjogáért pedig 23-24 millió font körüli összeget fizetnek.

  • Toni Kroos, a Real Madrid világbajnok, egyebek mellett négyszeres Bajnokok Ligája-győztes német válogatott labdarúgója a közösségi médiában tett kommentjében fejtette ki rövid, ám annál markánsabb véleményét azt követően, hogy a legfrissebb hírek szerint a spanyol futball nagy ígérete, a 21 éves Gabri Veiga az olasz bajnok Napoli helyett a szaúdi al-Ahli futballistája lehet.

    Szégyenletes!

    Fabrizio Romano olasz sportújságíró bejegyzése 14 óra alatt már több mint 740 ezer reagálást generált a közösségi médiában.

    A szaúdi klubok az állami sportvezetés hathatós, 20 milliárd eurós támogatásának köszönhetően a nyáron őrült költekezésbe kezdtek. Jelenleg minden, magára kicsit is adó klub legalább fél tucat, európai mércével mérve is klasszis tud felsorakoztatni. A sort télen Cristiano Ronaldo kezdte, majd fél évvel később sorra jöttek a többiek, többek mellett az aktuális aranylabdás Karim Benzema, valamint Neymar. Az utóbbi évtized extraklasszisai közül tényleg csak Lionel Messi maradt ki „a jóból”, aki az Egyesült Államok felé vette az irányt, és a jelek szerint kiválóan érzi magát.

    Eddig azonban döntően 30 év körüli vagy a profi futballból már kifelé tartó játékosok voltak a célpontok. Gabri Veiga korosztályából és a hozzá mérhető talentumú labdarúgóra még nem tudtak lecsapni a szaúdiak. Mostanáig... Az első fecske azonban új dimenziót is nyithat, mint nyitott Ronaldo az év elején.

    Sőt, a 2030-as vb-rendezésben – a görögökkel és az egyiptomiakkal közösen –gondolkodó szaúdiak sajtóhírek szerint nem állnak meg a játékoskeretek megerősítésénél, már olyan kiemelt UEFA-események felé is kacsingatnak, mint a Bajnokok Ligája, illetve az Európa-bajnokság.

  • A Nemzeti Sport értesülései szerint Törökországba szerződik a ZTE válogatott kerettag védője, Mocsi Attila, aki csütörtökön a Rizespor magángépével utazik leendő klubjához, ugyanis a vezetők azt szeretnék, hogy a védő szombaton akár már pályára is tudjon lépni a Trabzonspor elleni bajnokin.

    Mocsi tavaly óta visszatérő tag Marco Rossi válogatottjának keretében, azonban egyelőre még nem mutatkozott be az együttesben.

  • A katalán Sport c. lap beszámolója szerint az FC Barcelona szerette volna kölcsönvenni a Tottenham 27 esztendős középpályását, Giovanni Lo Celsót, ám a Spurs visszautasította az ajánlatot. Az argentin játékos az előző idényt a Villarrealnál töltötte kölcsönben, ebben az idényben pedig még nem lépett pályára londoniaknál, ennek ellenére nem sikerült a Barçának olyan ajánlatot letennie az asztalra, amit egyáltalán fontolóra vettek volna az angolok...

  • A goal.com információi szerint egyre szűkülnek Mason Greenwood lehetőségei. A Manchester Unitedtól távozott, múlt évben súlyos testi sértéssel és szexuális bűncselekménnyel vádolt, ám azóta felmentett 21 éves futballistát „rossz PR-értéke” miatt az AS Roma után a szaúdi al-Ettifaq sem akarja már szerződtetni. Utóbbi klubnál a liverpooli ikon, Steven Gerrard a vezetőedző, aki állítólag személyesen jelezte, nem akarja Greenwoodot a klubnál látni.

    A lap azt állítja, jelen körülmények között Törökország lehet az egyetlen reális esélye a játékosnak arra, hogy újraindítsa reményteljesen indult pályafutását. Korábban a Fenerbahce érdeklődött is iránta, most pedig a másik isztambuli gigász, a Galatasaray állítólagos hívásáról olvasni.

    Greenwood helyzetét tegnap igyekeztünk részletesebben is megvilágítani, az a hír itt olvasható!

  • Két tehetséges tinédzser szerződtetését jelentette be Szoboszlai Dominik klubja. A Leicester Citytől érkező Trey Nyoni és a West Ham Unitedtól igazolt Amara Nallo is profi szerződést kötött a Liverpool FC-vel. 

    Nyoni középpályás, Nallo pedig középhátvéd. Utóbbiról úgy nyilatkozott londoni edzője, a 2017-ben visszavonult Carlton Cole, hogy igazi Rolls-Royce a védők között.

    Mindkét futballista a Marc Bridge-Wilkinson vezette U18-as kerethez csatlakozik a Vörösöknél, noha mindketten csak 16 évesek.

  • Az előző idény végén megsérült Tammy Abraham helyére hosszú ideje keres kilencest az AS Roma. José Mourinho együttese pedig a jelek szerint megtalálta a megfelelő pótlást az angol helyére. Fabrizio Romano értesülései szerint ugyanis az olasz együttes megállapodott a Bayer Leverkusennel Szerdar Azmun szerződtetéséről. Már csak a játékoson múlik, a személyes feltételeket illetően egyezségre jut-e a rómaiakkal.

  • A brit Sky Sports úgy értesült, hogy a Manchester City nemcsak ajánlatot készül tenni a Wolverhamptonnak Matheus Nunesért, hanem első körben már konkrét összeg is elhangzott, amelyről kezdődhet az alkudozás. Ha ugyan lesz folytatás…

    Amint arról már beszámoltunk: a Wolves alsó hangon 80 millió fontért értékesítené a brazil útlevéllel is rendelkező portugál válogatott középpályást, ehhez képest a 47 millió font egyelőre nem tűnik tárgyalóképes ajánlatnak.

    A cikkben kiemelték: a City fontolgatja, hogy emeljen-e az ajánlaton, de a klub már többször bebizonyította, hogy kész lemondani a kiszemelt futballistáról, ha meglátásuk szerint az eladó klub „túlárazza” a portékát.

    A középpálya több részén otthonosan mozgó 24 éves Matheus Nunesnek – aki egy éve 45 millió fontért érkezett a Sportingtól – 2027 nyaráig van élő szerződése a Wolvesnál.

  • Bernardo Silva szerződését egy évvel,

    2026 nyaráig meghosszabbította

    a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban, az FA-kupában egyaránt címvédő Manchester City.

    A 29 éves portugál szélsőt a City 2017-ben 50 millió euróért vette meg a Monacótól, az eltelt hat idényben a manchesterieknél a BL-serleg mellett ötször nyert bajnoki címet, kétszer FA Kupát és négyszer ligakupát.

    Bernardo Silva – aki a nyáron Barcelona és Paris Saint-Germain kívánságlistáján is szerepelt  a szerződésmódosítás után kiemelte: „rendkívül különleges” volt számára az előző szezonban elért triplázás, és izgalmas dolognak tartja, hogy olyan csapathoz tartozik, amelynél akkora a szenvedély és a sikeréhség, mint a Man. Citynél.

  • Az Udinese bejelentette a nigériai válogatott labdarúgó, Maduka Okoye szerződtetését.

    A Serie A-s klub 2027 nyaráig szóló szerződést kötött a 23 éves kapussal, aki az angol másodosztályú Watfordtól érkezik.

    A düsseldorfi születésű Okoye 16-szoros nigériai válogatott, az elmúlt idényben sérüléssel bajlódott, de egészségesen is csupán cserekapusnak számított. Mindössze két meccsen védett az egész szezonban, Championship-összecsapáson azonban nem lépett pályára.

  • Jorgosz Neofitidisz számára rövid ideig tartott a debreceni kaland: a görög légiós mindössze egy év – tíz meccs – után búcsút int a Lokinak. A klub honlapján megjelent közlemény szerint közös megegyezéssel válnak el útjaik a göröggel. 

  • A Nemzeti Sport Online szúrta ki, hogy az olasz Tuttomercatoweb azt állítja, a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie B) szereplő Pisa megválhat magyar válogatott középpályásától, Nagy Ádámtól.

    A Pisa nemrégiben két játékost is szerződtetett a Monzától, Andrea Barberist és Mattia Valotit. A portál úgy tudja, hogy a klub a mostani átigazolási időszak utolsó nyolc napjában még az Atalanta fiatalját, Salvatore Eliát is átigazolná, de mindez egyben azt is jelenti, hogy Alberto Aquilani vezetőedzőnek meg kell válnia néhány játékosától. Emiatt Hjörtur Hermannsson és Arturo Calabresi mellett a magyar válogatott Nagy is távozhat a csapatból.

  • A Fenerbahce hivatalosan is bejelentette a Dinamo Zagrebtől szerződtetett horvát válogatott kapus, Domik Livakovic érkezését. A török klub bejelentése szerint már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok választják el a 28 éves játékost attól, hogy a szurkolók előtt is bemutathassák. Livakovic a tavaly Katarban rendezett labdarúgó-vb egyik legnagyobb hőse volt, teljesítménye – főleg a hárított tizenegyesei – elengedhetetlen volt ahhoz, hogy Horvátország ismét érmesként, ezúttal 3. helyen zárjon a mundiálon.

    A kapust korábban több Premier League-klubbal és a Bayern Münchennel is összeboronálták, ám mostanra csillapodtak ezek a pletykák. A Fener sajtóhírek szerint 9 millió eurót fizet ki Livakovic játékjogáért.

  • David Ornstein azt állítja, a West Ham United nagyon közel került az egyezséghez az Ajaxszal, így az amszterdamiak támadó középpályásként és szélsőként is bevethető játékosa, Mohammed Kudus hamarosan Londonba költözhet. A 23 éves futballistáért 41,5 millió eurót fizethetnek ki most, a megállapodás további 3 millió eurót elérő bónuszokat, valamint továbbértékesítés esetén a jövőbeli transzferdíj 10 százalékát is tartalmazza.

    A ghánai játékos 86 tétmeccsen 24 gólt és 12 gólpasszt osztott ki eddig az Ajaxban.

  • Hiába az olasz bajnok Napoli labdarúgócsapatának ajánlata, végül a szaúdi al-Ahli játékosa lehet Gabri Veiga, a spanyol futball egyik nagy ígérete.

    A 21 éves játékosról nápolyi folytatásáról múlt pénteken már az átigazolási hírekben percre kész és rendkívül jól informált olasz sportújságíró, Fabrizio Romano is szinte eldöntött tényként számolt be, most viszont friss hírt közölt.

    Pedig a Napoli-szál véglegesnek tűnt. A két klub megegyezett a vételárról – ami a Celta Vigo által remélt 40 millió euró alatt maradt, de a 30+6 millió eurós olasz ajánlat azért elég jól hangzott –, és már lefoglalták az orvosi vizsgálat időpontját. Az olasz sajtó hozzátette:

    Veiga a Serie A egyik legjelentősebb nyári érkezője!

    Lehetett volna…

    A spanyolok 21 éves csillaga régóta szerepelt európai élcsapatok kívánságlistáján, erre ő is a szaúdi liga felé vette az irányt, ami azért eddig nem volt jellemző kortársaira.

    Fabrizio Romano immár azt közölte, hogy a nápolyi szerződés véglegesítése előtt bejelentkezett az al-Ahli, és lekörözte az olasz bajnoki címvédőt. A szaúdiak ajánlatát már a Celta Vigo és Gabri Veiga is elfogadta. Romano úgy tudja:

    Matthias Jaissle, az ah-Ahli jelenlegi, az RB Salzburg korábbi vezetőedzőjének szerepvállalása döntő tényező volt a transzferben,

    elsősorban neki köszönhetően sikerült meggyőzni egy 21 éves spanyol talentumot. Bár nyilván a szaúdi klub – a nápolyinál aligha gyengébb – ajánlata sem jött rosszul…

    Gabri Veiga olyan csapatba kerülhet, amely már több ismert játékost, sőt európai mércével mérve is klasszislabdarúgót (Édouard Mendy, Merih Demiral, Roger Ibanez, Franck Kessié, Allan Saint-Maximin, Rijad Mahrez, Roberto Firmino) foglalkoztat.

  • A Marca spanyol sajtóhírekre hivatkozva azt állítja, Karim Benzema összebalhézott új klubja, az al-Ittihad vezetőedzőjével, Nuno Espírito Santóval. A francia aranylabdás állítólag megsértődött azon, hogy nem kapta meg a csapatkapitányi karszalagot a klubnál, emiatt pedig fel is kérdezte a portugál trénert. Nuno válaszul nemcsak Benzemával, de a klubvezetéssel is közölte, ha rajta múlt volna, a csatár nem igazol a csapathoz, ugyanis nem illeszkedik a „rendszerébe”, és ezt a véleményét továbbra is fenntartja.

    Benzema állítólag úgy megsértődött a történtek után, hogy megkérte ügynökét, találjon mihamarabb megoldást a problémáira. A Marca cikke alapján nem egyértelmű, hogy ez az azonnali továbbállást vagy Nuno esetleges eltávolítását célzó kívánság, de adná magát, hogy előbbi legyen.

    Benzema – akinek még egy évig élő szerződése volt a Real Madridnál – nyár elején kérte kontraktusa felbontását Spanyolországban, majd csatlakozott idényenként 200 millió eurós fizetés ellenében az al-Ittihadhoz.

    A francia csatár a 2023–2024-es idény eddigi két fordulójában pályára lépett, sőt, mindkétszer végig is játszotta csapata bajnokiját, gólt viszont még nem szerzett.

  • Fabrizio Romano beszámolója szerint egyelőre nem kapta meg a spanyol liga pénzügyi vizsgálóbizottságától a Joao Cancelo szerződtetéséhez szükséges engedélyt az FC Barcelona. Az olasz transzferguru posztja alapján nem várható, hogy a portugál szélső ma elutazna a katalánok orvosi vizsgálatára. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy kútba is esne a transzfer: Romano azt írja, a felek türelmesek, mert mind ugyanazt akarják, hogy Cancelo a Barca játékosa legyen.

  • A Nottingham Forest labdarúgócsapata szerdán kölcsönben megszerezte Gonzalo Montielt az Európa-ligában címvédő Sevillától – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

    A kölcsönszerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra a klubok, de médiaértesülések szerint az angol klub a szezon végén 11 millió eurós vételi opcióval is rendelkezik.

    A 23-szoros argentin válogatott futballista 2021-ben a River Plate-től szerződött a spanyol együtteshez, melynek színeiben 72-szer lépett pályára. Montiel arról híres, hogy tavaly a világbajnokság döntőjében, idén pedig az Európa-liga budapesti fináléjában értékesítette a mindent eldöntő 11-est.

  • A Tottenhamtől 11 idény elteltével nagy valószínűséggel távozó Hugo Lloris nem lesz a Lazio játékosa – jelentette a Sky Sports. A világbajnok kapus olyan helyre szeretne menni, ahol első számú lehet a poszton, a Bajnokok Ligája-induló római együttes azonban nem ez a hely lett volna. Llorist egyébként épp egy olasz, az Empolitól megszerzett Guglielmo Vicario szorította ki a Spurs kezdőjéből.

  • Angol sajtóhírek szerint a Manchester City ajánlatot készül tenni a Wolverhampton középső középpályásáért, a pálya tengelyében szinte minden poszton bevethető Matheus Nunesért. A hatosként, nyolcasként és karmesterként is otthonosan mozgó, 24 esztendős portugál már a sokadik olyan állítólagos kiszemelt a BL-győztesnél, akit egy Premier League-riválistól hozna el a klub, ám eddig kevés üzlet valósult meg ezek közül (egy, Mateo Kovacic). Érdekesség, hogy profilja alapján Nunes is hasonló játékosnak tűnik, mint amilyen futballistát nyár eleje óta keres és igyekszik igazolni a Liverpool…

    A Wolves mindenesetre jó üzletet csinálhat a brazil útlevéllel is rendelkező játékossal: egy éve 45 millió fontért érkezett a Sportingtól, most alsó hangon 80 milliót kérnek a továbbadásáért.

  • Hiába mentették fel, nehezen tudja lemosni magáról a „nőverő” jelzőt a Manchester United korábbi üdvöskéje, Mason Greenwood, akiről állítólag lemondott az AS Roma, mivel PR-szempontokból túl rizikósnak ítélték volna meg a szerződtetését.

    Nem tud leállni a piacon a Chelsea: a kékek a városi riválistól igazolnának 40 millió fontért, az állítólagos kiszemelt az Arsenalban az elmúlt években epizódszerephez is alig jutó, többnyire a kölcsönöket járó Folarin Balogun.

    Mohamed Szalaht ismét a szaúdiakkal boronálták össze, állítólag az al-Ittihad máris elengedne egy másfél hónappal ezelőtt igazolt európait, csak hogy legyen hely a keretben az egyiptominak.

    És ha már a közel-keleti pénzzsákok: a jelek szerint egyre közelebb a Mancheser United értékesítése is, al-Tani sejk pedig bemutatkozásul elcsábítaná Kylian Mbappét…

    További részletek és sztorik itt!

  • Indul a Futballbazár csütörtöki hírfolyama!

Rovatok