Index Vakbarát Hírportál

Egy szponzorszerződés miatt úszhat el Thierry Henry nagy visszatérése

2023. augusztus 24., csütörtök 12:44

A L’Equipe információi szerint a korábban gondoltnál jóval bonyolultabb tárgyalássorozatba csúsztak a Francia Labdarúgó-szövetség vezetői Thierry Henryval, aki a következő két évben az U21-es válogatott, valamint a jövő évi párizsi olimpián szereplő futballcsapat szövetségi edzője lehet. Apró bökkenő, hogy hétfőn már bejelentették, hogy az ő vezetésével indulnak harcba az olimpiai éremért – ám a L’Equipe úgy tudja, mindez úgy történt meg, hogy Henrynak nincs aláírt szerződése a szövetséggel…

Francia sajtóhírek szerint a vártnál jóval lassabban halad a tárgyalás Thierry Henry és a szövetség vezetői között. Az Arsenal és a francia válogatott legendáját az U21-es csapat élére szeretnék kinevezni – ezzel együtt pedig a jövő évi, párizsi olimpián pályára lépő válogatott szövetségi kapitánya is lenne –, ám az ügy korántsem olyan egyszerű, mint gondolnánk.

A francia szövetség kellemetlen helyzetbe lavírozta magát, mivel a hét elején bejelentette, hogy Henry irányításával vág neki az olimpiai felkészülés hajrájának az U21-es válogatott, a csapattal szemben pedig az éremszerzés a minimális elvárás saját közönség előtt. Igen ám, de a L’Equipe friss cikke szerint mindezt úgy tették meg, hogy a szerződést még nem írták alá. Néhány részlettel kapcsolatban ugyanis gondok adódtak.

Az egyik ilyen probléma, hogy a francia szövetség hivatalos ruházati partnere, a Nike kifogásolja Henry jelenleg is élő szponzormegállapodását a piaci rivális Pumával. Az amerikai sportszergyártó szeretné elérni, hogy a kapitányi megbízatása alatt az Arsenal korábbi legendája ne szerepelhessen a német rivális kampányaiban és imázsfilmjeiben.

Szintén gondot jelent Henry Prime Videóval kötött, jelenleg is élő szakértői megállapodása. Az edzői pozícióért cserébe erről a munkájáról le kell hogy mondjon a 46 éves francia. Aki ugyanakkor a CBS-szel kötött szakkommentátori szerződését kitöltheti – olvasható a cikkben.

A lap szerint egyértelmű a szándék, a francia szövetség Henryval képzeli el a jövőt – már csak amiatt is, hogy megússzák a fiaskót a hétfői bejelentés után –, Henry pedig örömmel állna a kihívás elé, hogy hazája válogatottját irányíthatja az olimpián. Csakhogy a fenti kérdéseket előbb rendezni kell még…

A korábbi klassziscsatár megbízatása két évre szól, és annak a Sylvin Ripollnak a helyét veszi át, aki ezt megelőzően hat éven át vezette a korosztályos francia válogatottat.

Rovatok