Index Vakbarát Hírportál

Templomban kezdett éhségsztrájkba a labdarúgó-szövetség elnökének anyja

2023. augusztus 28., hétfő 15:10

A spanyol labdarúgó-szövetség elnökének anyja elbarikádozta magát egy templomban, és éhségsztrájkba kezdett, hogy véget érjen a fia ellen folytatott „boszorkányüldözés”. Aki ellen a hadjárat folyik, nem más, mint Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke, aki a női világbajnokság éremátadóján szájon csókolta az egyik játékost.

Újabb csavar állt be a női labdarúgás világának egyik legnagyobb botrányában: Angeles Bejar, a spanyol labdarúgó-szövetség elnökének édesanyja elbarikádozta magát egy templomban, és éhségsztrájkba kezdett, hogy tiltakozzon az „embertelen boszorkányüldözés” ellen, amely szerinte a fia ellen folyik. A történethez hozzátartozik, hogy az elnök, Luis Rubiales a női labdarúgó-világbajnokság éremátadóján megcsókolta Jennifer Hermosót, a spanyol válogatott egyik játékosát. 

Azóta dagad a botrány, sorrendben: 

  1. Luis Rubiales bocsánatot kért a csókért.
  2. A FIFA és a spanyol kormány is vizsgálatot indított Rubiales ellen.
  3. A szövetség elnöke bejelentette, hogy nem fog lemondani.
  4. Hermoso a futballisták érdekvédelmi szervezetén keresztül nyilatkozott, hogy nem egyezett bele a csókba. 
  5. A spanyol szövetség pedig a nyilatkozatra reagálva hazugnak nevezte Hermosót. 

Rubiales édesanyja a hétfőn reggel vonult be a templomba, és kezdett éhségsztrájkba. Állítása szerint addig küzd, amíg a fiának nem szolgáltatnak igazságot. Emellett arra kérte Hermosót, hogy mondja el az igazságot a csókról. 

Több sztárlabdarúgó, mint Andrés Iniesta is kritizálta az elnököt, emellett 79 női labdarúgó, köztük a teljes spanyol válogatott is bejelentette, hogy addig nem lép pályára, amíg Rubiales a szövetség elnöke. A FIFA részéről eddig egy 90 napos eltiltás, amely Damoklész kardjaként lebeg az elnök felett. 

Rovatok