Index Vakbarát Hírportál

Dárdai kapusa ellen súlyos testi sértés miatt emeltek vádat

2023. augusztus 29., kedd 11:46

Német sajtóértesülések jelentették: a német labdarúgó-másodosztályban szereplő Hertha BSC kapusa, Marius Gersbeck ellen súlyos testi sértés miatt vádat emelt a salzburgi ügyészség.

A 28 éves labdarúgó még júliusban keveredett kocsmai verekedésbe Ausztriában, ahol a szemtanúk által is megerősített információk alapján az edzőtábort engedély nélkül hagyta el, majd súlyosan bántalmazott egy 22 éves fiatalt. A sértett rövid időre az eszméletét is elvesztette, sérülései miatt kórházba szállították. 

A Kicker hozzáteszi, a Dárdai Pál által irányított csapat hálóőre ellen a salzburgi ügyészség hétfőn vádat emelt súlyos testi sértés miatt. Sőt, amennyiben beigazolódnak a vádak, úgy Gersbecket szabadságvesztés, tehát börtönbüntetés is fenyegetheti. Német sajtóértesülések ezzel együtt megjegyzik, arra is lehetőség nyílik, hogy az élsportoló közmunkával és pénzbefizetéssel váltsa ki büntetését. 

A németek az ügyben megkeresték a Herthát, de a klub folyamatban lévő eljárás alatt nem nyilatkozik az esetről. Újabb fejlemények szeptember végén várhatók, mivel az ügyészség 28-ára tűzte ki a tárgyalást.

Rovatok