Index Vakbarát Hírportál

Kerkezék az utolsó pillanatban bukták el a győzelmet, kikapott a Chelsea

2023. szeptember 2., szombat 18:31

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a magyar válogatott Kerkez Milossal felálló Bournemouth döntetlent játszott a Brentford otthonában, míg a Chelsea hazai pályán szenvedett kínos vereséget a Nottingham Forresttől.

Sűrű szombat délutánja volt az angol csúcsfutballnak, mivel a magyar idő szerint 16 órás sávban pályára lépett a címvédő Manchester City, a Chelsea, a Tottenham és a Kerkez Milost foglalkoztató Bournemoth is. A Pep Guardiola irányította City eleinte nehezen bírt a Fulhammel hazai közönség előtt, de a végére kiszakadt a gólzsák, és 5–1-re nyert az égszínkék csapat, többek között Erling Haaland mesterhármasának köszönhetően. 

A játéknap további mérkőzésein Kerkez Milos újra a kezdőcsapatban kapott helyet a Bournemouthban, aktuális ellenfele pedig a Brentford volt az angol csapatnak. A találkozó a Brentford góljával kezdődött, majd Kerkezék megfordították a mérkőzést, a három pont viszont nem jött össze, mert a 93. percben Mbeumo egyenlített. A magyar válogatott 19 éves játékosa ugyan egyik gólban sem volt főszereplő, de a mérkőzést megint végigjátszotta. 

A Chelsea hazai pályán gyűjtötte volna be a három pontot a Nottingham Forrest ellen, de az elsőre könnyűnek ígérkező mérkőzésből csúnya leégés lett. Történt ugyanis, hogy a londoniak a gól nélküli első félidő után a 48. percben hátrányba kerültek Elanga gólja révén, és akármennyire próbálkoztak, a gólszerzés nem jött össze, így vereség lett a vége a Stamford Bridge közönsége előtt. Mauricio Pochettino irányításával először fordult elő, hogy a Chelsea vereséget szenved hazai pályán. 

A Tottenham tovább folytatta kiváló szereplését, Ange Postecoglu csapata az újonc Burnley otthonában parádézott, és annak ellenére, hogy a mérkőzés elején hátrányba került, végül könnyedén hozta el a győzelmet a Turf Moor gyepéről. A Tottenhamnél Heung-Min Son mesterhármast szerzett, de betalált Maddison és Cristian Romero is. A londoniak sikerükkel immár 10 pontot gyűjtöttek négy forduló alatt. 

A szombati nap zárómérkőzése a Brighton–Newcastle United-találkozó, míg a Liverpool Szoboszlai Dominikkal vasárnap az Aston Villát fogadja, a forduló rangadója pedig az Arsenal–Manchester United „csörte” lesz. 

Premier League, 4. forduló

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok