Index Vakbarát Hírportál

„Dominiknak még a szeme is mosolyog, mikor pályára lép a Liverpool mezében”

2023. szeptember 3., vasárnap 17:54

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik megszerezte első gólját a Liverpool mezében, méghozzá nem is akármekkora lövéssel. A bombagólt szerző középpályás csapata végül 3–0-ra győzte le az Aston Villát az angol élvonalban, a mérkőzés után pedig maga az érintett és édesapja, Szoboszlai Zsolt is megszólalt.

Rögtön a találkozó harmadik percében megszerezte a vezetést a Liverpool Szoboszlai Dominik révén: a magyar válogatott sztárja egy szöglet után lecsorgó labdát kapásból vágott kíméletlenül a hálóba. Felrobbant az Anfield Road, ami nem csoda, mivel a gólon kívül azt is ünnepelték a szurkolók, hogy a csapat új igazolása első alkalommal volt eredményes az angol klub mezében.

Közvetlenül a mérkőzés után a találkozót sugárzó MATCH4 sportcsatorna stúdiójában szólaltatták meg Szoboszlai Zsoltot, aki elmondta, fia maximálisan élvezi a játékot, és első gólja egy újabb mérföldkő a karrierjében. 

Nagyon fontos tulajdonsága Dominiknak, hogy maximálisan élvezni tudja a játékot, minden egyes pillanatot kihasznál és átél, mikor a Liverpool mezében futballozhat. Mosolyog a szeme is, mikor pályára lép az Anfielden, és ez hatalmas öröm, hogy éppen egy ilyen szépségdíjas találattal szerezte meg első gólját csapatában. Amióta a Liverpool játékosa, a Chelsea elleni első meccsén voltam ott személyesen, és a hazai találkozón, de mindig jelzek neki a lelátóról egy füttyel, hogy ott vagyunk, és akkor tudatosul benne, hogy a közelében szurkolunk neki

– árulta el Szoboszlai Zsolt. A 22 éves labdarúgó édesapját arról is kérdezték, mi lehet annak az oka, hogy az eddigi négy bajnoki mérkőzés mindegyikét végig a pályán töltötte fia. Szoboszlai Zsolt elmondta: Dominik leginkább az edzéseken nyújtott teljesítményével érdemelte ki, hogy immár kijelenthető, a kezdőcsapat biztos tagja. „Napról napra ezért dolgozik elképesztő keményen, és azt sem szabad elfelejteni, hogy hatalmas a teherbírása, ennek értelmében pedig fizikailag mindig egy biztos pont lesz a csapatban a mérkőzések végén is” – tette hozzá a büszke édesapa. 

Szoboszlai Dominik a mérkőzés után a Premier League által készített hivatalos interjúban elmondta, természetesen mindig nagyon jó érzés győzni, főleg hazai pályán, de így, hogy a győzelem mellé első gólja is társult, rendkívül nagy az öröme. 

Nagyon fontos volt számunkra, hogy jól kezdjük a mérkőzést, mivel a Bournemouth és a Newcastle ellen hamar hátrányba kerültünk, ezt szerettük volna elkerülni ma délután. Szerencsére ez összejött, már a harmadik percben betaláltam, és kicsivel később a második gólt is megszereztük, így az egész mérkőzés alatt megnyugtató volt az előnyünk. Nagyjából a második és a harmadik meccs környékén éreztem azt, hogy teljes egészében felvettem a  középpálya ritmusát, beilleszkedtem, de szeretném, hogy mint minden a karrieremben, ez is napról napra jobb legyen. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk az Aston Villa ellen 

– értékelte a mérkőzést Szoboszlai. A magyar válogatott középpályását arról is kérdezték, mi a véleménye a Mohamed Szalah körül kialakult helyzetről. Mint ismert, a csapat legnagyobb sztárját régóta környékezik szaúdi klubok, sőt konkrét ajánlatot is tettek a játékjogáért, de a Liverpool rögvest visszautasította. 

Szoboszlai elmondta, természetesen egymás között is beszéltek a hírekről, de annyit kijelenthet: Szalah biztosította társait arról, hogy továbbra is a Liverpool játékosa szeretne lenni, így marad a csapatnál. 

A Liverpool négy bajnoki forduló után három győzelemmel és egy döntetlennel a tabella harmadik helyén áll. Jürgen Klopp csapata a válogatottszünetet követően a Wolverhampton vendége lesz, majd a nemzetközi kupaporondon a LASK Linzhez látogat. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok