Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik hatalmas góljával indult, sima sikerrel zárult a Liverpool meccse

2023. szeptember 3., vasárnap 15:14

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 4. fordulójában a Liverpool hazai pályán 3–0-ra legyőzte az Aston Villát – többek között a mérkőzést végigjátszó Szoboszlai Dominik korai vezető találatának is köszönhetően.

Az első három fordulóban hét pontot szerző Mersey-parti együttes remekül kezdte a vasárnap kora délutáni összecsapást, és már a 3. percben vezetéshez jutott, miután Trent Alexander-Arnold szögletét a büntetőterület határán érkező Szoboszlai Dominik a kapu hosszú oldalába bombázta (1–0).

A világbajnokság legjobb kapusának megválasztott Emiliano Martíneznek esélye sem volt a hárításra. 

Ez volt a nyáron igazolt magyar futballista első gólja új csapatában, és a negyedik magyar labdarúgó lett Gera Zoltán, Priskin Tamás és Buzsáky Ákos mögött, aki betalált a Premier League-ben.

Még mindig csak a félidő derekán jártunk, amikor már a másodikat is megszerezték a hazaiak, Alexander-Arnold ezúttal saját térfeléről indított remekül, Mohamed Szalah jobb oldali beadását Darwin Núnez a kapufára lőtte, ahonnan a visszapattanó labda Matty Cashről saját kapujába került – öngól, 2–0.

A 27. percben Alexander-Arnold a harmadik hazai találatot is megalapozhatta volna, beadását viszont ezúttal Joël Matip révén nem sikerült a kapuba juttatni, a vendégek bő fél óra játék után John McGinn fölészálló löketével jelezték, hogy megérkeztek a mérkőzésbe.

Ezekben a pillanatokban úgy tűnt, hogy közelebb van a szépítés, mint az újabb hazai találat, ezt megelégelve lépett ki szélsebesen Szalah, centerezése után Núnez pedig újabb kapufát, ezúttal lécet talált, majd az egyiptomi lövésére ért le az argentin kapus, miközben a túloldalon Moussa Diaby tévesztett kevéssel célt, így a szünetig nem változott az állás.

A fordulást követően Szoboszlai pazar csele után a beadását nem tudták a társak kapura lőni, rögvest jött a válasz Cash fejesével, de Alisson bravúrral védett, majd Szalah döbbenetesen bravúros beadása után Núnez a levegőben úszva lőtt kicsivel mellé.

Az 55. percben aztán csak megszületett a harmadik találat a meccsen, Andrew Robertson szöglete után Núnez csúsztatását pofozta be közelről Szalah – végleg eldöntve a három pont sorsát (3–0).

A második játékrész derekán Alexander-Arnold a gólszerzők közé is feliratkozott volna, távoli lökete kicsivel fölészállt, majd sajnálatos sérülést szenvedett, mielőtt Szoboszlai ballábas lehetősége maradt ki.

A hajrában Szalah szerezhetett volna még egy találatot, ez azonban már nem született meg, a Liverpool így is magabiztosan szállította az újabb győzelmet.

A nap rangadójára Londonban került sor, ahol a Manchester United vezetést szerzett az Arsenal otthonában Marcus Rashford góljával, de egy perccel később jött a válasz Martin Ödegaard révén (1–1).

A 88. percben úgy festett, hogy ismét előnybe kerülnek a „vörös ördögök”, a nem sokkal korábban pályára lépő Alejandro Garnacho találatát viszont les miatt elvették.

Jött a hosszú ráadás, amelynek a hatodik percében Declan Rice megszerezte a fordítást eredményező gólt, sőt, a végén még Gabriel Jesus is kilépett egy kontrával, beállítva a 3–1-es végeredményt.

PREMIER LEAGUE

4. FORDULÓ

Liverpool–Aston Villa 3–0 (Szoboszlai 3., Cash 22. – öngól, Szalah 55.)

Crystal Palace–Wolverhampton 3–2 (Édouard 56., 84., Eze 78., ill. Hvang Hi Csan 65., Matheus Cunha 96.)

Arsenal–Manchester United 3–1 (Ödegaard 28., Rice 96., Gabriel Jesus 101., ill. Rashford 27.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 12 pont (11–2), 2. Tottenham 10 (11–4), 3. Liverpool 10 (9–3), 4. West Ham 10 (9–4), 5. Arsenal 10 (8–4), 6. Brighton 9 (12–6), 7. Crystal Palace 7 (5–4), ...11. Manchester United 6 (5–7)

(Borítókép: Szoboszlai Dominik gólja. Fotó: Matt McNulty / Getty Images Hungary)

Rovatok