Index Vakbarát Hírportál

A FIFA reagált az oroszok és a katariak tervezett meccsére

2023. szeptember 4., hétfő 14:31

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az országok rangsorolásakor figyelmen kívül hagyja Oroszország és Katar válogatottjainak jövő keddre meghirdetett barátságos mérkőzését – adta hírül a Magyar Távirati Iroda a FIFA közlése nyomán.

Az MTI kiemeli, hasonlóképpen nem számít majd bele a minősítésbe az a két, szintén szeptemberi előkészületi meccs sem, amelyet az orosz nemzeti együttes az egyiptomi olimpiai csapattal játszik. A FIFA álláspontját az orosz sportági szövetség ismertette a TASZSZ állami hírügynökséggel.

A Szbornaja a katariakkal vívandó mérkőzés előtt, e hét csütörtökén, majd jövő hétfőn találkozik az egyiptomiakkal, akiknél – az olimpiai korhatárnak megfelelően – 23 év alatti futballisták jutnak szóhoz.

A FIFA korábban sem tiltotta, hogy az orosz válogatott barátságos meccseket vívjon, viszont tavaly február 28-án – négy nappal Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete után – felfüggesztette orosz csapatok részvételét a nemzetközi szövetség égisze alatt zajló összes rendezvényen.

Emlékezetes, múlt ősszel óriási felháborodás lett abból, hogy a bosnyák labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzést kötött le az orosszal, végül a játékosok reakciói miatt a helyi szövetség inkább le is mondta a találkozót.

(MTI/Index)

Rovatok