Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik nem egészen két szóval kommentálta fantasztikus gólját

2023. szeptember 4., hétfő 07:56

A magyar válogatott csapatkapitánya szabályosan berúgta az ajtót a Premier League-ben: Szoboszlai Dominik már első három meccsén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Liverpoolban, a negyediken – a vasárnapi Aston Villa elleni bajnokin – pedig már meg is szerezte első gólját új csapatában. A remekül eltalált lövéssel a mérkőzés alaphangját is megadta, a vörösök végül 3–0-ra nyertek, így érthető módon jó hangulatú volt az értékelés is.

„Kopp-kopp” – nem vitte túlzásba a szöveget közösségi oldalán az Aston Villa elleni siker után Szoboszlai Dominik, mindössze ennyit írt a mérkőzés 3. percében szerzett góljáról és az azt követő ünneplésről készült fotók mellé. Tény, a világbajnok Emiliano Martínez hálójába vágódó lövés beszédesebb volt minden szónál, és erősebb a legtöbb „Ki kopog?” felütésű vicc poénjánál is.

A Liverpool hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában aztán ennél már valamivel beszédesebb volt a magyar válogatott csapatkapitánya, akit nem mellékesen zsinórban a második Anfielden lejátszott mérkőzésén választottak a mezőny legjobbjának.

„Örülök, hogy megvan a három pont. Jól játszottunk, jól reagáltunk minden eshetőségre, mindenki megmutatta, mi rejlik benne, és összességében, csapatként is nagyon jól teljesítettünk. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem az első gólomat az Anfielden. Ennél jobbat nem is kívánhattam volna. Hogy őszinte legyek, gyakoroltuk párszor ezt a szituációt edzéseken, és úgy két héttel ezelőtt volt két egymást követő olyan lövésem, vagy 50 méterrel szállt kapu fölé mindkettő… Ma jobban koncentráltam, hogy jól találjam el a labdát – bevált” – árult el egy kulisszatitkot a liverpoolfc.com-nak Szoboszlai. 

A vörösök nyolcasát ezt követően a Liverpool-tábor előtti ünneplésről kérdezték, valamint arról, hogy látja, mekkora potenciál lakozik a 2023–2024-es Premier League idényt három győzelemmel és egy döntetlennel kezdő csapatban.

„Mindent megteszünk értük és persze saját magunkért is. Minden bajnokinkon telt házat szeretnénk, és ha már itt vannak, meg akarjuk mutatni nekik, miért érdemes kijárni ide. Azt gondolom, nagyon erős a keretünk. Joel (Matip) kezdő volt és nagyon jó teljesítményt nyújtott egészen a meccs végéig. Joey (Gomez) szintén megküzdött a labdákért. Kellenek ezek a karakterek. Szükségünk van arra, hogy mindenki bevethető legyen, ha bármi történik, készen kell állni a beugrásra. Higgadtan kell végezzük a dolgunkat tovább – ahogyan tettük eddig is –, és minden menni fog, ahogyan mennie kell.”

Szoboszlai legközelebb szeptember közepén, a Wolverhampton elleni idegenbeli bajnokin bizonyíthat majd a Liverpool szerelésében. Előtte a magyar válogatottban lesz jelenése: nemzeti csapatunk csütörtökön Szerbia otthonában lép pályára Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen, majd vasárnap este idehaza játszik felkészülési meccset Csehországgal.

PREMIER LEAGUE
4. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések
Liverpool–Aston Villa 3–0
(Szoboszlai 3., Cash 22. – öngól, Szalah 55.)
Crystal Palace–Wolverhampton 3–2 (Édouard 56., 84., Eze 78., ill. Hvang Hi Csan 65., Matheus Cunha 96.)
Arsenal–Manchester United 3–1 (Ödegaard 28., Rice 96., Gabriel Jesus 101., ill. Rashford 27.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 12 pont (11–2), 2. Tottenham 10 (11–4), 3. Liverpool 10 (9–3), 4. West Ham 10 (9–4), 5. Arsenal 10 (8–4), 6. Brighton 9 (12–6), 7. Crystal Palace 7 (5–4), ...11. Manchester United 6 (5–7)

Rovatok