Index Vakbarát Hírportál

Megvan Benzemáék első ellenfele a klubvilágbajnokságon

2023. szeptember 5., kedd 14:40

Kisorsolták a december 12. és 22. között megrendezendő klubvilágbajnokság menetrendjét. A Bajnokok Ligája-győztes Manchester City majd csak az elődöntőben, december 19-én csatlakozik a mezőnyhöz.

A 2023-as klubvilágbajnokság a rendező al-Ittihad Auckland City elleni mérkőzésével indul, a többek között Karim Benzemát, N'Golo Kantét és Fabinhót is foglalkoztató – Mohamed Szalahot pedig gőzerővel kergető – szaúdi klub az új-zélandi rivális legyőzése esetén az egyiptomi al-Ahlival találkozhat a második körben.

Itt csatlakozik be a mexikói Club León és a japán Urawa Red Diamonds, amely duó egymás ellen lép pályára, hogy kiderüljön, melyikük lesz a Bajnokok Ligáját megnyerő Manchester City ellenfele a fináléba jutásért.

Mindez azt is jelenti, hogy Benzemáék legkorábban a fináléban találkozhatnak az angol sztárcsapattal, igaz, ehhez az óceániai és az afrikai térség után a dél-amerikai régi legjobbját is felül kellene még múlniuk.

A Libertadores-kupában még négy csapat van talpon, az argentin Boca Juniors mellett három brazil, az elődöntőbeli rivális Palmeiras, valamint a Fluminense és az Internacional.

The path is set! Who will take home the #ClubWC?

See you in December! ** pic.twitter.com/B8M7Y7xxI3

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) September 5, 2023

Rovatok