Index Vakbarát Hírportál

A Fradi szerb vezetőedzője Máté Csabáról: nem mondom, hogy nem volt jó, de...

2023. szeptember 7., csütörtök 16:01

Hétfő óta új vezetőedzője van a Ferencváros labdarúgócsapatának Dejan Sztankovics személyében. A szerb szakember ugyan már adott egy interjút a klub honlapjának, de ezúttal újra megszólalt, és kifejtette véleményét a korábbi edző Máté Csabáról, továbbá elárulta, milyen filozófia mentén tervezi felépíteni csapata játékát.

A hét elején bekövetkezett az, amire már egy ideje számíthattak a labdarúgást – különösen a Ferencvárost – kedvelő magyar futballszurkolók, miszerint Máté Csaba helyére egy új, külföldi edző érkezik a zöld-fehérek kispadján. Bizakodásra adhatott ugyan okot, hogy a magyar tréner Európa-konferencialiga csoportkörbe vezette a honi rekordbajnokot, irányítása alatt pedig csak egyszer szenvedett vereséget, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy megtarthassa pozícióját. 

A Ferencváros hétfő délután hivatalos közleményben tudatta, hogy Máté Csaba helyére a szerb Dejan Sztankovics érkezik, aki játékosként megnyerte a Bajnokok Ligáját, vezetőedzőként viszont sokat – már csak korából adódóan is – nem tett le az asztalra. Az edzőváltás híre a szurkolók tetszését sem nyerte el, sokan kifogásolták, miért nem szavazott bizalmat a vezetőség a magyar szakembernek. 

Dejan Sztankovics érkezése után kijelentette: minden erejével azon lesz, hogy a Ferencváros európai szinten is ütőképes csapat legyen, és visszatérjen azon szintre, melyre igazából való. A 44 éves szakember ezúttal az ulloi129.hu-nak nyilatkozott, elsősorban Máté Csabáról, és arról, hogyan képzeli el a jövőbeli Ferencváros játékát.

Nagyon erős a Ferencváros, nagyon jó, nagyon gyors játékosokkal. Természetesen időre van szükség, minden nap azon leszek, hogy jobbak legyünk. Az elmúlt tíz meccsen jó eredmények és szép játék is volt. Ami jó, azt nem szabad kidobni az ablakon. Most is rendben van a csapat, de minden nap valami többet akarok adni a srácoknak, hogy jobbak lehessenek

– fogalmazott Sztankovics, aki csütörtökön állt munkába a Fradinál. Majd hozzátette: „nem lenne szép tőlem arról értekezni, hogy mi jó és mi rossz a mai Fradi játékában, mert tisztelem Máté Csabát és Sztanyiszlav Csercseszovot is”.

Sztankovics kifejtette: a játékfelfogás továbbra is a támadófutball előnybe részesítése lesz, mert meg kell maradni Ferencvárosnak, azt viszont nem mondhatja, hogy nem lesz semmi, amin változtatni fog. 

Ez nem egy olimpia, minden meccsen győzni kell

„Nem mondom, hogy ami eddig volt, az nem jó. Dehogynem volt jó, de én valami mást, többet akarok. Az előrelépéshez nagyon sok áldozat, sok edzés, sok koncentráció kell. Profiknak kell lennünk, huszonegy meccsünk lesz december végéig, sokszor háromnaponta. Ez nagyon sok” – folytatta Sztankovics. A szerb szakember továbbá kijelentette, ez nem egy olimpia, ahol a részvétel a fontos, szóval minden mérkőzésen győzni kell. 

Rovatok