Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 35’

    Szoboszlai adta be a labdát a tizenhatos sarka elől, Orbán viszont nem tudta jól megjátszani, fejese bőven elkerüli a célterületet. 

    Pár pillanattal később újra a Liverpool játékosa végezte el a magyar szögletet, a hosszú oldalon Kalmárt játszotta meg, aki kapásból lőtt. Próbálkozása lepattant a földön, majd Sallai fejelhetett kapura, de ez a kísérlet is elszállt a kapu fölött, pedig nagy lehetőség volt. 

  • 30’

    ...pedig megvolt rá a lehetőségük, bizonytalankodott a magyar védelem, de végül Orbán kipöckölte a labdát, mellyel Szoboszlai indította Varga Barnabást, az FTC támadója viszont pontatlanul passzolt tovább, vége lett az akciónak. 

  • 29’

    Érdekes jelenetnek lehettünk szemtanúi: Szoboszlai a bal hátvéd helyén játszotta hátra Dibusznak a labdát, amiből Kerkez Milos indult el a pálya közepén, de hamar lekapcsolták a támadást a cseh védők. 

  • 26’

    ...újra a vendégek támadtak, de Hlozek bátor, tizenhatoson kívülről érkező lövése a nézők között végezte. 

  • 23’

    A csehek közvetlenül a magyar szabadrúgás után indultak meg a bal szélen, majd a centerezést követően Chytil elé került a labda, de a vendégek támadójának lapos, erőtlen, kissé balról érkező kísérlete nem jelentett problémát Dibusz számára. 

  • 23’

    A magyar válogatott csapatkapitánya vette célba a kaput nagyjából 25 méterről, szabadrúgásból, de lövése bőven a kapu fölé szállt. Ez most nem sikerült. 

  • 21’
    sárga lap | Magyarország | első félidő
    Kalmár Zsolt (13) Magyarország
    21’

    Itt a mérkőzés első figyelmeztetése, a magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt részesül benne. A Fehérvár játékosát nem hatotta meg a dolog, rálegyintett a horvát sípmesterre. 

  • 20’

    A második cseh sarokrúgás után először még tisztázott fejjel a védelem, a lecsorgó labda viszont újra a kapu előterébe szállt, melyet Stronati fejelt kapura, de Dibusz könnyedén védett. 

  • 19’

    ...a labdabirtoklás nagyjából kiegyensúlyozott az elmúlt percekben, de egyik válogatott sem alakított ki említésre méltó helyzetet. A csehek egyszer labdát szereztek a félpályánál, amiből indulhattak volna, de a kiugratás kissé hosszú volt, amit Szalai Attila gyorsan lefülelt. 

  • 15’

    Varga Barnabást tüntették el a tizenhatos előterében, de a horvát játékvezető nem ítél szabadrúgást, hangot ad nemtetszésének a Puskás Aréna népe. Pedig ígéretes helyről jöhetett volna a magyar csapat. 

  • 12’

    ...de a labda érintetlenül szállt el Dibusz kapuja előtt, és hagyta el a játékteret az alapvonalon. Kirúgás. 

  • 10’

    A kapu előtti kavarodás, majd Szoboszlai körömpassza után Sallai Roland elé került a labda, aki nagyjából öt méterre a kaputól még tolt egyet a labdán, majd kissé balról lőtt. Stanek, a cseh kapus bravúrral hárított. 

    Ez nagy helyzet volt, és egyben megvan a magyar válogatott első, kaput eltaláló próbálkozása. 

  • 8’

    A cseh válogatott védője tökéletes ütemben lépett közbe Styles és Nego akcióépítésénél, így elhalt a magyarok támadása. 

  • 7’

    Saját térfelén, közel kapujához passzolgatott a magyar válogatott, a csehek pedig feljebb tolták védekezésüket, így Dibusz Dénes kellemetlen helyzetbe hozta Stylest passzával, de a középpályás nem veszített labdát, sikerült az utolsó pillanatban továbbjátszania azt. 

    Ettől függetlenül nem volt veszélytelen a jelenet. 

  • 4’

    A magyar válogatott támadója próbálkozott egy beadással, de a labdát Sallai elől Stronati kifejeli. Nem hordozott magában különösen nagy veszélyt a támadás. 

  • 2’

    A csehek jobb oldalról jöhettek egy szabadrúgással, de Soucek 26 méterről a kapu előterébe érkező labdáját a magyar védelem könnyedén hatástalanította. 

  • 1’

    Útjára indult a labda, a cseh válogatott kezdte a találkozót!

  • Elhangzottak a himnuszok, pillanatokon belül kezdünk. A magyar válogatott hazai, meggypiros szerelésében lép pályára, míg Csehország legjobbjai fehér felsőt és kék nadrágot viselnek.

  • A csapatok alábbi összeállítás szerint kezdik a mérkőzést: 

    • Magyarország: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Kalmár, Styles, Kerkez – Sallai R., Varga B., Szoboszlai.
    • Csehország: Stanek – Zima, Brabec, Stronati – Masopust, Soucek, Sadílek, Zeleny – Jurecka, Chytil, Hlozek.

    A játékvezető egyébként a horvát Igor Pajac lesz. 

  • A Magyar Labdarúgó Szövetség közlése szerint minden jegy elkelt, ennek értelmében pedig telt ház előtt léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatott Csehország ellen. Egészen elképesztő, hogy egy felkészülési mérkőzésre nagyjából 65 ezer szurkoló látogat ki személyesen hazánkban. 

  • A csütörtöki, Albánia elleni pontvesztést (1–1) követően csalódottan érkezett Budapestre a cseh labdarúgó-válogatott.Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány szombati sajtótájékoztatóján elmondta, még sokáig élni fog bennük a meccs, és nehezen dolgozzák fel az albánok elleni döntetlent, de nem szabad rágódniuk a múlton.

    Már a jövőre kell fókuszálnunk. Bízom benne, hogy sikerül kijavítanunk a hibáinkat, hiszen továbbra is szeretnénk elérni a céljainkat

    – nyilatkozta a Puskás Arénában a szakember, aki elmondta, a szélesebb keretből több játékosnak is szeretne lehetőséget adni, és várhatóan valamelyik cserekapus is bizalmat kap. Hozzátette, vannak apróbb sérülések, így például a támadó Tomás Cvancara minden bizonnyal kihagyja a találkozót. Részletek alább

  • Nem tervez jelentős változtatásokat a kezdőcsapatban a csehek elleni vasárnapi felkészülési mérkőzésen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. 

    Az olasz szakember 59. születésnapján Telkiben, a nemzeti csapat edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy folyamatosan kapcsolatban van a klubokkal, amelyek ha elengedik a válogatottba a játékosokat, akkor onnantól kezdve a szakmai stáb döntése, hogy pályára lépnek-e, vagy sem.

    Megértem, hogy a szurkolókat érdekli, Szoboszlai Dominik játszik-e. A Liverpoolban négy meccsen lépett pályára úgy, hogy le sem cserélték, nem látom annak akadályát, hogy a válogatottban csapatkapitányként ne így legyen vele. Persze dönthetek másképp, de hangsúlyozom, a válogatottnál nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés, mi egy csapatot építünk fel nemcsak a jelen, hanem a jövő számára is. Minden egyes alkalommal Magyarországot képviseljük, mindig igyekszünk a lehető leginkább versenyképes csapatot a pályára küldeni

    – nyilatkozott Marco Rossi, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki felköszöntötte a születésnapja alkalmából.

    Külön öröm, hogy ez a rengeteg üzenet a közösségi médiában nem egy meccs után érkezett, ez is kifejezi a magyarok szeretetét irányomba.

    A tréner hozzátette, nem tervez jelentős változtatásokat az elmúlt időszakban pályára lépő kezdőcsapatban, azt el is árulta, hogy a kapuban ezúttal is Dibusz Dénes kezd majd.

    Minden további részletet itt olvashat

  • Marco Rossi csapata bravúros győzelmet aratott csütörtökön Szerbiában, ezzel pedig hatalmas lépést tett a jövő nyári kontinenstorna felé. A magyar labdarúgó-válogatott négy mérkőzés után 10 ponttal áll, mellyel vezeti csoportját, százalékban kifejezve pedig szinte biztos az Eb-részvétele. 

    Részletek alább

  • Perceken belül kezdődik a Magyarország–Csehország felkészülési mérkőzés a Puskás Arénában. Tartsanak velünk, és nem maradnak le a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének egyetlen fontos pillanatáról sem. 

    Kezdünk! 

Rovatok