Index Vakbarát Hírportál

A németek szerint minden idők második legfiatalabb kapitánya érkezik Flick helyére

2023. szeptember 11., hétfő 11:37

A Bild információi szerint a mindössze 36 éves Julian Nagelsmann a favorit arra, hogy leüljön a vasárnap menesztett Hans-Dieter Flick helyére a német válogatott kispadjára. Amennyiben a sajtóhírek igaznak bizonyulnak, úgy Nagelsmann lehet a legelső német kapitány, Otto Nerz óta a legfiatalabb szakember, aki betölti a tisztséget.

Mint beszámoltunk róla, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) története során először menesztett szövetségi kapitányt: Hans-Dieter Flicket vasárnap mentették fel a posztjáról, miután a német válogatott egy nappal korábban 4–1-es vereséget szenvedett Japántól.

A Bild úgy tudja, a történelmi döntést kis híján egy másik rekordgyanús döntés követte, a német lap állítása szerint ugyanis a DFB Julian Nagelsmannt készül felkérni a megüresedett kispadra. A Bayern München kispadjáról tavasszal felállított szakvezető mindössze 36 éves, így minden idők második legfiatalabb német kapitánya lehet. Az eddigi tizenkét szakvezető közül egyedül a legelsőként kinevezett, a csapatot 1926-tól 1936-ig dirigáló Otto Nertz volt nála is fiatalabb (mindössze 34 esztendős), mikor megkapta az állást.

A Kicker ugyancsak Nagelsmannt tartja a legfőbb esélyesnek a poszt betöltésére, azonban a sportlap megjegyzi, mivel a trénert tavasszal „csak” felmentették a munkavégzés alól, így jelenleg is élő szerződés köti a Bayern Münchenhez, ami csak 2026 nyarán ketyeg le. Esetleges kinevezése előtt egyezségre kellene jutni vele, valamint a Bayernnel is, ugyanis a tréner bizonyos juttatásokat csak addig kap a bajoroktól, amíg újra munkába nem áll – itt pedig nagyon komoly eurómilliókról lehet szó, tekintve, hogy a Bundesliga legjobban fizetett edzője volt a 2022–2023-as idényben.

A kedd esti, Franciaország elleni felkészülési mérkőzésen mindenesetre egy korábbi szövetségi edző, a csapatot 2000 és 2004 között irányító, idén január óta a DFB sportigazgatójaként dolgozó Rudi Völler, valamint az U21-es válogatott trénere és segítője, Hannes Wolf és Sandro Wagner dirigál majd a német kispad mellől.

Érdekesség, hogy két évvel korábban épp Nagelsmann váltotta Flicket a Bayern München kispadján is, a két szakvezető pályafutása, mondhatni, kéz a kézben jár, amit csak erősít, hogy anno mindketten a TSG Hoffenheimnél kapták első komolyabb edzői megbízatásukat is.

Rovatok