Index Vakbarát Hírportál

A tékozló fiú 12 év után visszatért az FC Barcelonához

2023. szeptember 14., csütörtök 16:03

Bojan Krkic 12 év után ismét az FC Barcelona alkalmazásába került: a katalán klub saját nevelésű labdarúgója immár a szakmai stábban kapott feladatot, mindjárt kettőt is.

A 33 éves Krkic korosztálya egyik legnagyobb tehetsége volt, akár még a pályán is vitézkedhetne, de március közepén már bejelentette visszavonulását. Ennek mikéntjével, okaival és körülményeivel az Index is bővebben foglalkozott.

Krkic nem töltött túl sok időt a futballtól távol – bár ezt sem tartotta elképzelhetetlennek –, és nem máshonnan kapott értékelhető, illetve elfogadható ajánlatot, mint nevelőegyesületétől, amely 1999 és 2011 között futballozott.

A Barcelona szintén nyáron, egy hónappal ezelőtt munkába állt új sportigazgatója, Deco  – Krkic korábbi játszótársa, aki 2004 és 2008 között erősítette a katalánok középpályáját – a szakmai stáb új felállásáról, az új struktúráról beszélt, amelyben az új igazoláshoz annyit fűzött: kettős szerepkörben számítanak rá.

Eddig nem sikerült megfelelően nyomon követnünk a kölcsönadott játékosaink teljesítményét. Vezetőedzőnkkel, Xavival sokszor beszéltünk a más klubokhoz kölcsönadott játékosaink folyamatos megfigyelésének fontosságáról, és ez egy olyan dolog volt eddig nálunk, amiben sok volt a hiányosságunk.

„A vezetőedzőknek erre nem volt ideje, mert az első csapat keretére és a meccseikre kell fókuszálnia. Viszont a kölcsönadott futballistáinkról mégis naprakész válaszokkal kellene rendelkeznünk, mindenekelőtt az edzőnknek. De Bojan nem csak erre a feladatra ideális személy. Ő egy olyan futballista, aki pontosan tudja, hogy mi az a La Masia, személyesen tapasztalt meg mindent a Barcában, ahol az ő nevét mindenki ismeri. Mindkét területen nagymértékben tud hozzájárulni a klub szakmai munkájához.”

Rovatok