Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo benyújtotta a számlát, milliárdokat követel volt klubjától

2023. szeptember 16., szombat 12:41

Cristiano Ronaldo úgy döntött, jogi útra tereli a Juventusszal való, elmaradt fizetésével kapcsolatos ügyét. A már Szaúd-Arábiában futballozó portugál szupersztár 19,9 millió eurót (átszámítva több mint 7 milliárd forintot) követel az olasz egyesülettől, szerinte ennyivel tartoznak neki.

A történet egészen a koronavírus-járvány kitörése utáni időszakig nyúlik vissza. 2020 márciusában felfüggesztették az olasz bajnokságot, majd több mint három hónappal később zárt kapuk mögött folytatódott a pontvadászat. Ez természetesen jelentős bevételkiesést okozott a kluboknak, amelyek minden eszközükkel próbáltak faragni kiadásaikon.

Az egyik ilyen a fizetések csökkentése volt: a Juventusnál két lépésben csökkentették a játékosok és a stábtagok bérét, beleértve Cristiano Ronaldóét is.

A portugál támadó akkoriban beleegyezett, hogy a Covid miatt csúsztatva utalják a munkabérét. Az azóta manchesteri kitérővel Szaúd-Arábiába szerződött Ronaldo szerint azonban a Juventus máig tartozik neki 19,9 millió euróval.

Az olasz La Gazzetta dello Sport napilap információi szerint Cristiano Ronaldo ügyvédei már fel is vették a kapcsolatot a torinói ügyészséggel, ugyanis a portugál futballista jogi útra terelné az ügyet, hogy hozzájusson a 19,9 millió euróhoz. Nem ő az egyetlen korábbi Juventus-játékos, aki követelte az elmaradt fizetést: az AS Romához szerződött Paulo Dybala azonban jogi procedúra nélkül meg tudott állapodni a torinói klubbal.

Cristiano Ronaldo évente 200 millió eurót keres az Al-Nasszrnél. 

Rovatok