Index Vakbarát Hírportál

Még Bódi Gusztiék sem akadályozhatták volna meg a Fradi-gálát és a Lisztes-show-t

2023. szeptember 16., szombat 14:35

A labdarúgó NB I-ben rekordbajnok Ferencváros a papírformának megfelelően könnyedén, 8–0-ra legyőzte idegenben a megyei első osztályban szereplő Nagyecsedet a Magyar Kupa 3. fordulójában, Lisztes Krisztián két góllal és két gólpasszal vette ki részét a sikerből.

Bódi Guszti és a Fekete Szemek városába, Magyarország egyik legkeletibb községébe utazott a 24-szeres kupagyőztes Ferencváros, hogy a megyei I. osztályban szereplő kiscsapat ellen megkezdje 2023–2024-es MK-szereplését.

A fővárosi zöld-fehérek élére nemrégiben kinevezett Dejan Sztankovics a debütálása előtt hangsúlyozta, minden sorozat fontos a számára, a bajnokságban és a kupában is a végső győzelem a cél, továbbá a nemzetközi kupában is minél tovább szeretne jutni új együttesével. 

Ennek megfelelően masszív kezdőt állított ki a játékosként BL-győztes szerb tréner, a Ferencváros a Varga Á. – Botka, Cissé, S. Mmaee, Ramírez – Sigér, Zachariassen – Marquinhos, Owusu, Lisztes – Pesics felállással vetette magát csatába, és nem meglepő módon már az első percektől irányította a játékot.

A mérkőzés eleje a jövő nyártól már a német Eintracht Frankfurtot erősítő Lisztes Krisztiánról szólt, előbb még nem kapott meg egy büntetőt, aztán a másodikat már igen, Alekszandar Pesics pedig a bal felsőbe lőtt (0–1).

Még mindig csak a 16. percben jártunk, amikor már a második ferencvárosi találat is megszületett, Lisztes Krisztián remek lefordulás után a rövid felsőbe lőtt (0–2).

A következő bő negyedóra Owusu ziccereiről és Szabolcsi Máté bravúrjairól szólt, de elismerés illeti a többször is bátran meginduló hazaiakat, akik a szünet előtti pillanatokig megőrizték kapujukat az újabb góltól, akkor azonban Lisztes újra lecsapott (0–3).

A fordulást követően pedig újabb gólpasszt adott, továbbszúrt labdáját Kristoffer Zachariassen lőtte nagy erővel a kapuba, majd Owusu is megtörte a jeget, hirtelen kiütéses lett a differencia, pedig még csak az 52. percben jártunk (0–5).

A vendégeknél a sérülése után visszatérő Botka Endre ezt követően Christian Ramírezzel együtt megkapta pihenőjét (Eldar Civic és Pászka Lóránd állt be), majd februári keresztszalag-szakadása után Muhamed Besic is újra pályára léphetett.

Az utolsó negyedórához közeledve Pesics négy (!) hatalmas helyzetet is kihagyott, két kapufája után Szabolcsi védett két ziccert – más kérdés, hogy az első kapufa után Sigér Dávid így is betalált (0–6).

Nem sokkal később Besic is eredményes volt, 20 méterről tekert okosan a bal alsó sarokba (0–7).

A mérkőzés egyik legszebb jelenetét ezt követően láthatták a nagyecsedi szurkolók, amikor Pesics kismilliomodik nagy lehetőségét hárította a hazai kapus, amit a szerb támadó egy mosoly után pacsival gratulálva ismert el. Ezt követően pedig Szabolcsit le is cserélte edzője, hogy az egész lelátó ünnepelhesse.

A végén még Besicnek is volt egy kapufája, ami után Owusu pofozta a labdát a kapuba, így a Ferencváros 8–0-s sikerrel jutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában.

Ez nem jött össze az ugyancsak élvonalbeli Fehérvárnak, amely nagy meglepetésre kikapott az NB III-as ESMTK-tól.

Magyar Kupa, 3. forduló

Nagyecsed (megyei I.)–Ferencváros 0–8 (Pesics 13. – 11-esből, Lisztes 16., 45+1., Zachariassen 49., Owusu 52., 93., Sigér 74., Besic 78.)
ESMTK (NB III)–Fehérvár 1–0

Rovatok