Index Vakbarát Hírportál

Legrosszabb liverpooli félideje ellenére is a meccs egyik legjobbja lett Szoboszlai Dominik

2023. szeptember 16., szombat 17:31

Ugyan a nemzetközi sajtó döntő többsége haloványnak látta az első félidőben Szoboszlai Dominik teljesítményét, a második félidőben kicsit hátrébb húzódva kiemelkedő játékot mutatott, igazi vezére volt a liverpooli középpályának. Javarészt hetes osztályzatokat kapott, amivel a „Vörösök” egyik legjobbja volt a Wolverhampton elleni mérkőzésen.

Rosszul kezdett ugyan a Liverpool a Wolverhampton ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójában, de a második félidőben fordítani tudott a Szoboszlai Dominikot végig a pályán tudó vendégcsapat, és végül 3–1-re megnyerte a mérkőzést. Első félidei teljesítménye miatt rengeteg kritikát kapott a magyar válogatott csapatkapitánya, de az összképet nézve a nemzetközi sajtó ismét az egyik legjobbnak látta a liverpooliak nyolcasát.

Liverpool.com:

10/5 – Teljesen máshogy játszott, mint amit a Liverpool az első hetekben megszokott. Egyszerűen nem tudta megtartani a labdákat. A meccs előrehaladtával egyre jobb teljesítményt nyújtott, de a következő fordulókban sokkal jobb játékra lehet majd képes.

This is Anfield:

10/7 – Kevés játékos volt lenyűgözőbb ebben a szezonban eddig, mint Szoboszlai, és bár ő is azok közé tartozott a mérkőzés kezdeti időszakában, akik halovány teljesítményt nyújtottak, a szünet után meghatározó szerephez jutott a középpályán. A meccs elején rengeteg labdát veszített, a második játékrészben viszont sokat javult, mélyebben játszva meghatározó embere volt a Liverpoolnak.

90 min:

10/7 – Azon kevesek egyike volt, akik felkészültek a „Farkasok” elleni meccs eleji intenzív játékára, kulcsszerepet játszott a Liverpool második félidei javuló teljesítményében, de többször hanyag módon elvesztette a labdát.

101 Great Goals:

10/7 – Eddigi legrosszabb félidejét produkálta a Liverpool mezében, és nem jöttek tőle a szokásos jó passzok, de a második játékrészben remekül irányította a játékot, és mélyebb szerepkörben játszva kiváló teljesítményt nyújtott.

Anfield Watch:

10/7 – Az első félidő legnagyobb liverpooli helyzete volt, amikor Szoboszlai lapos lövését végül Sá bal lábbal hárítani tudta. Amikor a második félidőben kicsit hátrébb húzódott, összeszedettnek tűnt a labdabirtoklásban, és olyan nyugalmat hozott a Liverpool középpályájára, ami addig hiányzott.

Ugyan a Sky Sports és a BBC egyénenként nem írt értékelést a játékosokról, de előbbinél 6-os, utóbbinál pedig 8-as osztályzatot kapott. A BBC-nél Andy Robertson után Szoboszlai Dominiket találták a mérkőzés második legjobbjának, teljesítménye még Mohamed Szalahét is túlszárnyalta, aki három gólban is kulcsszerepet vállalt.

Rovatok