Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool a végén fordított, Szoboszlai újra ünnepelhetett Wolverhamptonban

2023. szeptember 16., szombat 15:30

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójában a Szoboszlai Dominikot végig a pályán tudó Liverpool idegenben 3–1-re fordított a korán vezetést szerző Wolverhampton ellen. A vendégek mindhárom találatát Mohamed Szalah jobb oldali passza/lövése előzte meg.

A magyar válogatott csapatkapitánya ismét kezdőként lépett pályára a Liverpool színeiben, méghozzá abban a stadionban, ahol bő egy éve óriási meglepetésre Marco Rossi együttese 4–0-ra kiütötte a vb-re készülő Eb-döntőst.

No, a mostani mérkőzés nem indult ilyen jól, hiszen Pedro Neto remek szólója után a hosszún érkező Hvang Hi Csan már a 7. percben megszerezte a vezetést a Wolverhamptonnak (1–0).

A liverpooliak mezőfölénye Mohamed Szalah jobb oldali beadását követően egy fölé szálló Diogo Jota-lövéssel indult, majd a játékrész hajrájában Cody Gakpo hagyott ki két helyzetet, mielőtt Szalah és Szoboszlai is egy-egy wolverhamptoni játékosba lőtt.

A fordulást követően Luis Díaz közeli lehetősége szállt mellé, az 55. percben viszont már megtört a jég, Szalah lövésébe Gakpo lépett bele remekül, és passzolt a hálóba – épp a lecserélését megelőzően (1–1).

A helyére érkező Darwin Núnez pillanatokkal később távoli tekeréssel próbálkozott sikertelenül, majd a második játékrész derekán önfeláldozóan vetődtek az uruguayi lövésébe.

Az utolsó negyedóra kezdetén Szoboszlai Dominik próbálkozott hasonló kapáslövéssel a büntetőterületen kívülről, mint amiből legutóbbparádés gólt lőtt, ezúttal azonban próbálkozása elkerülte a kaput.

A végjátékban mindkét csapat ment előre becsülettel, a liverpooli nyomás pedig a 85. percben góllá érett, Szalah beadására Andrew Robertson érkezett remek ütemben, és megszerezte a Liverpool fordítást eredményező gólját (1–2).

A ráadásban pedig a győzelmet is bebiztosította a Mersey-parti csapat, Szalah újabb visszakészítését a csereként beálló Harvey Elliott lőtte egy védő (Hugo Bueno) és a kapufa érintésével a hálóba (öngól – 1–3).

A Liverpool így a végére magabiztossá tette a győzelmét, amivel átvette a vezetést a tabellán a később játszó riválisokkal szemben.

Premier League, 5. forduló

Wolverhampton–Liverpool 1–3 (Hvang Hi Csan 7., ill. Gakpo 55., Robertson 85., Bueno 91. – öngól)

16.00: Aston Villa–Crystal Palace

16.00: Fulham–Luton

16.00: Manchester United–Brighton

16.00: Tottenham–Sheffield United

16.00: West Ham United–Manchester City

18.30: Newcastle United–Brentford

Az élmezőny állása: 1. Liverpool 13 pont (12–4), 2. Manchester City 12/4 meccs (11–2), 3. Tottenham 10/4 (11–4), 4. West Ham 10/4 (9–4), 5. Arsenal 10/4 (8–4), 6. Brighton 9/4 (12–6)

(Borítókép: Bradley Collyer / PA Images / Getty Images)

Rovatok