Index Vakbarát Hírportál

Rosszabb esetben három hónapos kihagyás várhat Dárdai Palkóra

2023. szeptember 17., vasárnap 20:31

Amint arról beszámoltunk, ifjabb Dárdai Pált sérülés miatt le kellett cserélni a Hertha Berlin Braunschweig elleni bajnokiján. Édesapja, a csapat vezetőedzője, Dárdai Pál a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, nem nézett ki jól a sérülés, rosszabb esetben három hónapos kihagyás is várhat a fiára, de biztosat csak a röntgen és az MRI-vizsgálat után tudnak majd.

A Hertha Haris Tabakovics mesterhármasával kiütötte a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában az Eintracht Braunschweiget, ám a szezonbeli második győzelem vezéráldozattal járt: a meccs 40. percében kényszerűségből le kellett cserélni az egyszeres magyar válogatott Dárdai Palkót.

A 24 éves szélső állapota a találkozó utáni sajtótájékoztatón is kiemelt téma volt, édesapja szavai alapján pedig egyáltalán nem megnyugtató a helyzet, akár hosszabb kihagyás is várhat a Fehérvárról szerződtetett támadóra.

„Kapott egy rúgást a lábára, ami után ugyan próbált tovább játszani, de nem ment neki. Most MRI-vizsgálat vár rá. Jól játszott, a lecserélése után érezhetően hiányzott. Kulcsjátékosunk a szezonban: mind a labdatartásnál, mind a támadások segítésében fontos erényekkel bír. Sajnos a futball ilyen, bele kell törődnünk. Egyáltalán nem nézett ki jól, ha a rosszabb forgatókönyvet nézzük, három hónapra is elveszíthetjük, ha szerencsénk van, akkor három nap, és újra teljes értékű munkát végezhet” – mondta a Hertha Berlin vezetőedzője.

Dárdai Palkó helyén 17 esztendős testvére, Bence kapott lehetőséget a meccsen. A harmadik Dárdai fivér, a védőként bevethető Márton kezdőként a 69. percig lehetett a pályán.

A Hertha a sikerével elmozdult a kieső zónából, két győzelemmel és négy vereséggel a 15. helyen áll a 2. Bundesligában.

A berlini együttes idénybeli megpróbáltatásairól és rendkívül nehéz gazdasági helyzetéről itt olvashat bővebben!

LABDARÚGÁS, 2. BUNDESLIGA
Hertha BSC–Eintracht Braunschweig 3–0 (2–0)

Rovatok