Index Vakbarát Hírportál

Hat éve nem látott sikert aratott idegenben az Arsenal

2023. szeptember 17., vasárnap 19:30

2017 óta először nyert a liverpooli Everton otthonában az Arsenal. A londoni együttes Leandro Trossard 69. percben lőtt góljával kerekedett felül a házigazdáján az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójában.

Küzdelmes mérkőzésen szakította meg hat éve tartó pocsék sorozatát az Arsenal. A londoni együttes ugyan már az első félidő derekán bevette a hazai kaput, Gabriel Martinelli gólját lesállás miatt utólag érvénytelenítették. A brazil szélsőt az ág is húzta, ugyanis a találat után kényszerűségből le kellett cserélni.

A 22 éves játékos helyére az a Leandro Trossard állt be, aki a második félidőben a piros-fehérek hősévé vált: Bukayo Saka jobbról érkező passzát 14 méterről átvétel nélkül bombázta Jordan Pickford kapujába, úgy, hogy a labda a jobb oldali lécet is érintett (0–1).

Az Arsenal a 2023–2024-es idényben a negyedik győzelmét aratta egy döntetlen mellett, ezzel a tabella 4. helyén áll. Az Everton továbbra is nyeretlen, egyetlen megszerzett pontjával a 18., mindössze a két újoncot, a Burnley-t és a Lutont megelőzve.

A nap korábbi mérkőzésén a Kerkez Milossal felálló Bournemouth 0–0-s döntetlent játszott a jóval esélyesebb Chelsea-vel.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ
Everton–Arsenal 0–1 (Trossard 69.)

Rovatok